Реклама / Ads
8| 3472 |09.04.2021 НОВИНИ

С „ДиванГейт“ Ердоган казва на ЕС: Правим каквото си искаме, вие само ни плащате за сеира

.
Георги Солаков
С „ДеиванГейт“ Ердоган казва на ЕС: „Ние можем да си правим каквото си искаме, вие само ще ни плащате за сеира. Европа обаче не може да разбере това. Даже сега ще им дадем едни парички“. Това е мнението на журналиста Стефан Солаков след като преди дни Урсула фон фон дер Лайен остана без стол на срещата с Ердоган в Турция.
 

„Това е една пикантна подробност, последователна политика, която води Турция и е насочена към това да натрива носа на Европа винаги, когато по-опитната турска дипломация би могла да тържествува“, коментира той.

 

„Сигурен съм, че в дадения случай турският протокол желязно е спазил своите принципи, докато присъстващите европейски гости или са били подведени и не са разбрали за какво става въпрос“, добави журналистът.

 

„Де факто г-н Мишел е президент на Съвета на Европа, докато г-жа фон дер Лайен е министър-председател и по протокол тя е втори член на делегацията. Това е една жестока и коварна закачка и европейците правят огромна грешка, че отиват двамата там. Това не е някакво лошо отношение към жените, защото когато идваше г-жа Меркел й даваха един златен трон и я поставяха на една много добра позиция“, припомни Солаков.

 

„Като цяло трябва да попитаме защо България позволява да се случват такива неща. Слушам вече няколко дни, че приятелите на Ердоган трябва да останат и в новото правителство. Турската дипломация участва умело в операцията приятелство между София и Анкара. Нашият съсед се забавлява, защото има много добри дипломати и много добри приятели в България във всички среди. Най-важното е да изясним нашата Балканска политика, чрез която да защитаваме националните интереси“.

 

Що се отнася до искането за касиране на изборите в Турция, според него това няма как да се случи.

 

„Там директно се носят готови готови бюлегини - попълнени подписани, и се слагат в урните. Това нещо е от 2005 година. Аз съм бил председател на изборна комисия в Турция и знам какво се случва на изборите там. Със сигурност проблемът е на България, а не на Турция. Говоря примерно за премахването на двойното гражданство, както го решиха в Германия и Чехия. Ако го поддържаме заради гласуващите в Европа и САЩ, има механизми това да се уреди“, разказа журналистът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3506 |09.04.2021 Адв. Емил Василев: Изказването на Хаджигенов бе малко прибързано, но вярно . 16| 5128 |08.04.2021 Димитър Байрактаров: Борисов се отказва от депутатското място, защото не иска да се откаже да е премиер . 32| 5933 |08.04.2021 Старите муцуни пак се показват от телевизорите. ГЕРБ окупираха сутрешните блокове на БНТ, bTV и Нова . 13| 4871 |07.04.2021 Цветанов се отказва от председателското място в „Републиканци за България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads