Реклама / Ads
13| 3035 |21.05.2023 НОВИНИ

Делян Добрев разкри: В кабинета ”Габриел” няма да има нито един бивш министър на ГЕРБ

.
Делян Добрев
Не мога да ви кажа кои ще са министрите в правителството на Мария Габриел, но мога да ви кажа кои няма да са министрите и какъв ще е профилът на министрите. Той ще е с експертен профил и ограничен мандат. Вероятно нито един бивш министър в кабинет на ГЕРБ няма да е, каза днес пред Би Ти Ви депутатът от партията Делян Добрев.
 

Той поясни, че броят на министрите вероятно ще се разпредели пропорционално на броя депутати между обявилите подкрепа за кабинет на ГЕРБ, като ДПС получи от 3 до 5 министерства, а "Има такъв народ" две. Добрев прогнозира, че коя партия, кое министерство ще вземе, ще зависи от това с какви експерти имат.


В петък Мария Габриел даде да се разбере, че в понеделник ще занесе на президента папка със структура и персонален състав на министерския съвет. За момента обаче изглежда по-вероятно правителството да не бъде одобрено от парламента, като ГЕРБ-СДС има обещана подкрепа от ДПС и "Има такъв народ". Общият брой на техните депутати е 116, при нужни поне 121.


Според Делян Добрев липсващите гласове могат да дойдат от депутати от "Демократична България", част от новата коалиция. Аргументира се, че те искат конституционна реформа, а такава може да се случи бързо, само ако има парламент.

 

След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в петък заплаши, че няма ли кабинет, няма да има и бюджет и в средата на юни държавата може да спре плащания на пенсии и заплати на държавните служители, днес Екатерина Захариева открои още един негативен за страната сценарий. "Ако няма редовен кабинет, няма как да влезем в Шенген, защото няма как да се изгради доверие към държава, в която две години не се знае какво се случва. Изглеждаме много несериозно в очите на другите държави, както и на българските граждани", каза депутатът от ГЕРБ пред БНТ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2783 |05.05.2023 Започва разпределянето на комисиите в парламента . 4| 4673 |04.05.2023 Кристалина Георгиева: Има риск от икономическо разделяне на света . 10| 3546 |02.05.2023 Кирил Петков: Представяте ли си кабинет с Д. Добрев от едната страна, Асен Василев от другата и аз по средата?! . 9| 6306 |24.04.2023 Банков адвокат опроверга Делян Добрев за прането на пари в бг-банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads