Реклама / Ads
13| 3183 |08.02.2022 НОВИНИ

Делян Пеевски: Нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти

.
Делян Пеевски Източник: БГНЕС
”Във връзка с изказването на Кирил Петков, направено вчера пред медиите, в което отново се замесва и моето име, съм подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата.”
 

Това заявява народният представител Делян Пеевски от ДПС в началото на своя позиция до медиите след изказването на министър-председателя Кирил Петков, който вчера пред журналисти отправи въпроси към прокуратурата, сред които дали има директна връзка между заема на ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в "Булгартабак" както и има ли допълнителни разследвания по закона "Магнитски" , а и ще бъдат ли повдигнати обвинения на лицата Пеевски, Манолев и Илко Желязков.

 

Ето и останалата част от позицията - без редакторска намеса:

 

"В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньора на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това.

 

Темата „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга „Капитал“ няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе на яве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти. В тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проекто- закон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии.

 

Добре би било „просто Киро“ най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6252 |05.02.2022 Плевнелиев: България казва - нямаме нужда от НАТО, това е национално предателство . 46| 5538 |03.02.2022 Кирил Петков: От президента нямам жълт картон, а предупреждение . 1| 3103 |02.02.2022 Крум Зарков: Оставката на Цацаров бе предизвестена, сега нямаме време за губене . 15| 4930 |01.02.2022 Опозиционерът Делян Добрев за ”Булгаргаз”: Хората на Асен Василев изчегъртаха хората на президента Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads