Реклама / Ads
0| 3654 |28.09.2016 НОВИНИ

Делийски: Правилното би било Бокова да бъде подкрепена

.
Страхил Делийски
Начинът, по който са се развили нашата с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, е лош знак за нравите в страната, заяви политологът Страхил Делийски по БНР.
 

Днешното действие е само един пореден щрих от един процес, който се развива от доста време пред очите на всички, един процес, който и ние, като странични наблюдатели, а и участниците в процеса, нашите т.нар. "международни партньори", не могат да видят нищо стойностно и красиво. Да оставим настрана качествата на кандидатите, но всичко това, което се случи, е едно потвърждение за типичните характеристики на българския политически процес – фанфарен антикомунизъм, натиск отвън, съмнение за определени задкулисни договорености, абсолютно ясни знаци за службопоклонничество, търсене на какви ли не основания, воденe на битка, ако щете. В този смисъл няма нищо по-естествено от днешното действие на правителството.

 

Какво да говорим за нашия образ и знаците, които даваме, когато на всички беше ясно, че вътре в България, в самата държава, която е инициирала кандидатурата на госпожа Бокова, се води битка срещу нея. Начинът, по който се случваха нещата около кандидатурата, е изключително лош знак за нравите в страната, а и за нашите партньори, защото кой би имал доверие на такъв тип партньорство?

 

Според Делийски правилното би било Ирина Бокова да бъде подкрепена безусловно: Със сигурност правилният подход минаваше през абсолютно безусловна подкрепа за българския кандидат, който и да е той, естествено с всичките условности за кандидатурата на госпожа Бокова. Можеше по друг начин да бъде рекрутиран българският представител, но веднъж избран, зад него трябваше наистина да има безусловна подкрепа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4766 |21.09.2016 Изказването за България било хумористично, а оценката му неадекватна, съобщи Толстой . 3| 3780 |20.09.2016 Йовчев имал бизнес в областта на сигурността, но то не било проблем . 20| 19425 |20.09.2016 Чакъров: Дама, на която й липсва вагинално проникване, каза, че съветското робство било по-страшно от турското . 1| 7507 |23.08.2016 Русия изригна заради параолимпийците, решението било цинично и нечовешко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads