Реклама / Ads
9| 3959 |25.01.2022 НОВИНИ

Делийски: След събота БСП приключи със смисленото си съществуване като политическа партия

.
Страхил Делийски
След събота БСП приключи със смисленото си съществуване като политическа партия, каза политологът Страхил Делийски в интервю за предаването „Софийска трибуна“ – продукция на БСП-София, която се излъчва по Радио „Фокус“. Той допълни, че оттам приключва и смисълът от наличието на опозиция.
 

„Ясно е, че партията в това състояние няма абсолютно никакви съпротивителни сили срещу това, което се случва на върха. В този смисъл това е показателно и за – трябва да използваме този, понеже е актуално – имунната система е тотално разбита и вирусът унищожава партийния организъм. А от опозицията няма никакъв смисъл”, каза Делийски.

 

„Разбирате ли, за каква представа за реалността става въпрос, когато някакъв орган не констатира нещо, което няма как да не се констатира, защото то може да се види на запис и се прочете. Просто това беше, как да кажа, апотеоз на всичко онова, което се случи на  този т.нар. „конгрес“. Но ясно, той се случи, защото на Нинова беше нужно да покаже, че „партията“ стои зад нея. Оказа се обаче, че чисто формално там нещо се констатира или не се констатира, но ако погледнем броя на тези, които не успяха да „констатират“ оставката, вие ще видите, че това са малко повече от 1/3 от всички делегати по принцип на социалистическата партия. Да, този път не присъстваха много по различни причини, но тези 300 и колко са малко повече от 1/3. Но въпреки това все пак ето, имаме някакво легитимно решение, и както казват в такава ситуация големите спортисти – гледаме напред”, каза Страхил Делийски.

 

"БСП в това си състояние е една брокерска организация, която се занимава от доста време и очевидно и ще продължи да се занимава с реализирането на интересите на една шепа хора, най-вече по отношение на трудоустрояването и евентуално на неин някакъв частен бизнес. Няма откъде да дойдат политическите послания”, констатира анализаторът пред Радио "Фокус".

 

„Очевидно Корнелия Нинова е марксист, но не по Карл Макс, а по комедианта Граучо Маркс. Нали си спомняте, той имаше една такава прословута летяща фраза: „Това са моите принципи, ако не ви харесват, имам и други“. Принципите на Нинова са марксистки по Граучо Маркс. Те са конюнктурни – за една ситуация, те са едни, когато ситуацията е друга, и принципите стават други. Така че БСП най-накрая има марксист начело, и това е може би една от добрите новини. Лошото е, че не става въпрос за Карл Маркс, а за Граучо Маркс. Няма как по друг начин да коментирам това, което се случи”, твърди политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3540 |25.01.2022 Керемедчиев: Възможно е през следващите месеци руски военни да нахлуят в Украйна . 3| 3340 |24.01.2022 След семеен скандал в Русе: Дядо прободе с нож внука си . 11| 3835 |24.01.2022 Ген. секретар на НАТО след среща в Брюксел: Опасността от война с Русия не е избегната . 26| 20805 |24.01.2022 Румяна Ченалова: Напоследък надделява вкуса на нещо задкулисно, тайно, непочтено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads