Реклама / Ads
0| 3874 |08.05.2022 НОВИНИ

"Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на „Безсмъртия полк“

.
„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май. В декларация на общинските съветници напомнят, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.
 

„Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията.


„Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна“, се казва още там.

 

Ето и пълния текст:


Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие в чест на Червената армия – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна.
„Демократична България“ неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.
Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“.
Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение – да забрани шествието.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6557 |06.05.2022 Русия призовава ЕС да се откаже от неоколониалния подход към Западните Балкани . 0| 3038 |04.04.2022 Манолова прави нова партия - „Изправи се България“ . 0| 3041 |30.03.2022 „Демократична България“ започва консултации за оказване на военна помощ за Украйна . 0| 3102 |28.03.2022 Кметът на Мариупол призовава за пълна евакуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads