Реклама / Ads
10| 3986 |04.12.2020 НОВИНИ

Ден 149: Автошествие срещу властта /видео/

.
Поредно протестно автошествие организират от “Отровното трио”. Граждани са се събрали на паркинга пред Българската народна банка. Колите ще преминат през маршрут “Софийски университет”, Орлов мост, бул. “Цариградско шосе” и ще стигнат до парк-музей “Врана”.
 

Автомобилите ще се движат по възловите пътища с 20 км/ч. като временно ще затруднят движението в пиковите часове. На жълтите павета са се събрали десетки.

 

15.30 ч.

 

Малко след 15.30 ч. автомобилите потеглиха на своето шествие. То ще стигне до парк-музей "Врана", където ще направи обратен завой. Двете платна на бул. "Цариградско шосе" в посока изхода на София са затворени.

 

 

Днешната протестна инициатива идва на фона на нестихващи протести срещу управляващите, които продължават вече 150 дни.

 

Исканията на гражданите остават непроменени от първия ден - оставка, предсрочни избори и гарантиране независимостта на съдебната власт. Недоволството им е провокирано от липсата на демокрация, разпространена корупция. Такива констатации бяха направени и от Брюксел. Погледът на Европа бе насочен към България заради продължаващите протести на сънародниците ни в чужбина. Европейската комисия излезе с първия си доклад за върховенството на закона в Европейския съюз, който очерта доста сериозни проблеми, пред които е изправена страната ни. Те бяха повторени и от резолюцията, гласувана и приета от депутатите в Европейския парламент.

 

Междувременно продължава международният отзвук на случавщото се у нас. Редица авторитетни издания следят протестите срещу управляващите и публикуват изключително критични към властта в България материали. В един от последните такива се посочва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската народна партия, която иска да обвърже отпускането на европейски средства за пострадалите от COVID-19 държави с върховенството на закона. България обаче изглежда попада в “мъртвата точка” на ЕНП. Такава статия излезе и днес в престижното издание "Financial Times".

 

ФрогНюз припомня, че огромното недоволство избухна след като прокуратурата нахлу в сградата на Президентството, за да арестува служители от администрацията. Безпрецедентния ход бе определен като погазване на Конституцията и посягане върху суверенитета на държавата. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи неуспешен опит да акостира на българския бряг близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3647 |04.12.2020 Общественици коментират решенията на властта за ваксините срещу COVID-19 . 12| 5034 |02.12.2020 ”Отровното трио” организира протестно автошествие срещу Борисов . 4| 5025 |02.12.2020 Радослав Бимбалов: Властта доубива едва дишащото доверие между пациенти и медици . 12| 5140 |02.12.2020 Любомир Кючуков опроверга властта: Скопие няма претенции за македонско малцинство в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads