Реклама / Ads
9| 6512 |05.10.2020 НОВИНИ

Ден 89 на протеста: Под знака на дебата в европарламента за България

.
Източник: БГНЕС
За 89-та поредна вечер протестиращите се събират в центъра на столицата с искания за оставката на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори. Демонстрациите преминаха под знака на дебата в ЕП за върховенството на закона в България.
 

20-22 часа:  На видео-екран, проектиран върху сградата на Партийния дом, протестиращите изгледаха кадри от днешната демонстрация на българи пред сградата на Европарламента в Брюксел, на който участва и проф. Велислав Минеков от т. нар. Отровно трио..

“Европа е събудена окончателно”, каза той в специална връзка с площад “Независимост” в София. След това наблюдаваха на живо дебата в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

 

От утре обаче отделни групи протестиращи се заканиха да посещават офисите на партиите, които са в управляващата коалиция. Освен това един от членовете на т.нар. „Отровно трио“ - Николай Хаджигенов посочи, че присъствието на протестиращи ще има и на местата, където премиерът Бойко Борисов играе футбол.


.

Към 20 ч. движението пред БНБ бе затворено. Очаква се да стане ясно дали протестиращите ще се отправят на традиционното си шествие към Орлов мост.


.

Недоволстващите с интерес следят обсъжданията в Европейския парламент, свързани с България, както и че очакват резултатите от тях.

 

19-20 часа: В Брюксел е и проф. Велислав Минеков от "Отровното трио", който се срещна с протестиращи и журналисти пред сградата на ЕП.

 

Участниците в протеста обясниха преди началото, че с интерес ще следят обсъжданията в Европейския парламент, свързани с България, както и че ще очакват резултатите от тях.

 

Засега няма блокирани пътни артерии и движението на автомобили в района е нормално. Не е ясно дали тази вечер протестиращите ще проведат шествие, или ще останат до фонтана пред президентството.

 

Полицейското присъствие е засилено.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7905 |05.10.2020 Шефовете на ЕНП няма да дадат думата на Радан Кънев в дебата за България . 31| 8140 |04.10.2020 /на живо/ Ден 88: В навечерието на дебата в ЕП за проблемите в България . 1| 4766 |01.10.2020 Над 73 милиона зрители са гледали дебата между Тръмп и Байдън, сменят правилата на двубоя . 28| 6387 |30.09.2020 Елена Поптодорова за дебата Тръмп-Байдън: Демократът не загуби равновесие и взе преднина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads