Реклама / Ads
52| 7752 |06.10.2020 НОВИНИ

Ден 90! Дъждът не прогони протестиращите, готви се ново голямо събитие

.
Отново хората поискаха оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев
Днес се навършват 90 дни от антиправителствените протести. Дъждът, противно на очакванията на управляващите, не прогони протестиращите от триъгълника на властта. Те започнаха да се събират и да скандират „Оставка!“. „Днес онази, кърджалийката...., дари 6 килима на театъра в Кърджали. Ние не желаем килими, искаме промяна“, каза млада жена от трибуната.
 

Както обичайно протест преминава под надслов „Нас не ни е страх”. Днес за първи път от МВР съобщиха, че ще разследват сигнали за полицейско насилие по време на т. нар. кървава сряда.

 

„Снощи за няколко минути успяхме да видим демагогията на шефовете на ЕНП. Пораснах с няколко века. Ако до снощи бях болен еврооптимист,  сега разбрах, че никой няма да дойде да ни помогне. Там е същия цирк, същите тесногръди и теснопартийни интереси. Да подкрепяш човек със скандален запис, който заплашва евродепутат, недоумявам! Не очаквам нищо положително от ЕП. Не само ние, но и европейците са заблудени от своите политици. Там са хора, които гледат да напълнят гушата. Почти е ясно, че няма да си подадат оставка. Ние на площада трябва да се превърнем в апостоли и да каним всеки един да дойде да гласува.

 

Явно търпението ни ще стигне за още три мандата на Бойко. Къде са синдикатите. Има отрасли, в които пет човека да стачкуват, ще бутнат всяко правителство. Толкова сме прогнили от обвързаности и корупция, че трябва да ринем с големите багери. Само заедно може да променим нещо"., каза протестиращ пред ТВ7/8.  

 

Адвокат Николай Хаджигенов каза: Не си мислете, че чакаме четвъртък и решението на ЕП. Независимо от всичко, световните медии отразиха правилно това, което се случва и това е огромен успех за България. Чака ни много работа. Работим върху голямо събитие, над въстанието,  за което ни трябва повече време. Чака ни много работа. Ние ще се справим. Жална им майка!

 

Друг протестиращ взе думата: Продължаваме да търсим премиера. Има го само във Фейсбук. Вчера риташе мач в Дианабад. Г-н Борисов, елате тук на площада и да видите колко много ви обичаме. Елате да си подадете оставката, за да продължим напред.

 

Множеството посрещна с аплодисменти проф. Велислав Минеков, който директно пристигна на площада от летището.

 

Снимка: Велислав Минеков


.

 

Проф. Минеков:  България никога няма да бъде същата. Отговориха ми, че и Европа няма да е същата. Митингът там не бе разрешен, но нямаше инциденти. Събраха се хора, които милеят, които искат да си дойдат у дома, искат родителите им да живеят в нормална държава. Вече всички знаят какво се случва тук-и Европа и светът. Имаше малък инцидент с един партиен председател, който даде съвет да се ходи на избори. Нещата се променят. Трябва да се отиде към предсрочни избори.

 

Отец Дионисий  призова на следващото голямо събитие, свързано с протеста, полицаите да се присъединят към хората.

 

Протестът завърши с химна на България.  Храта се отправиха на традиционно шествие към Орлов мост. Други останаха под шатрите пред президентството. 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 7469 |01.09.2020 Буруджиева: Смяната на Д. Кирилов е диалог с протестиращите, Георги Близнашки ще го замести . 37| 5699 |27.08.2020 Харалан Александров: Никой не е в нормално състояние на ума - нито протестиращите, нито управляващите . 13| 8163 |14.08.2020 Николай Милчев: Заплашителен, премиерът слънце обвини юмрука на президента, протестиращите, Меркуриий, но не и себе си . 21| 8223 |30.07.2020 МВР слугува на Борисов и Гешев и ръмжи срещу протестиращите, които го издържат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads