Реклама / Ads
0| 9544 |01.08.2022 НОВИНИ

Денков: Лагерите са два. Не виждам как можем да подредим държавата, ако Борисов е начело на единия

.
Кирил Петков и Асен Василев решиха да влязат в политиката, след като се провалиха два опита за съставяне на правителство. Имаше вакуум и те трябваше да го запълнят. Сега ситуацията е друга - има очертани лагери и голямата борба ще е кой от тези два лагера ще надделее сега. Единият се опитва да реабилитира хора и групи, научили се да отклоняват обществени средства през последните 12 години. Другият се опитва да подреди държавата. Не виждам как ще стане това начело с Борисов от другата страна.
 

Това заяви пред bTV отиващия си просветен министър от кабинета на Кирил Петков проф. Николай Денков. 


Повод за думите му е протегнатата вчера от ГЕРБ ръка, с която Борисовата партия покани ПП в обединение по приоритети. От партията на Петков отказаха. 


Предстои обаче на заседание на формацията да се вземе решение по кой път ще се тръгне и дали ПП ще се яви заедно с ДБ на избори. По думите на Денков трябва да се погледнат социологическите проучвания, за да се вземе решение. 


Той повтори, че вина за радпада на коалицията носят от ИТН - те са били единствените, които са се противопоставяли на важните решения. 


Денков отрече да има раздор между Кирил Петков и президента Румен Радев. 


"И двамата се опитват да направят най-доброто за България. Имат разминавания относно това как трябва да стане. Има разлика в отношенията към “Газпром” и енергийните доставки. Трябва да се потърси поле за диалог и дискусии. Имаше такъв, но не можа да се предотврати напрежението, което се усети и в медиите", посочи Денков. 


По думите му отиващата си изпълнителна власт е направила всичко, за да осигури доставките на газ в следващите месеци. Танкери са осигурени, както и първите места за доставка и газифициране на втечнения газ. 


"Решението ще е на служебното правителство и то трябва да си носи последствията. Убеден съм, че опитите да се каже, че щом ние се съгласим с “Газпром”, няма да имаме проблеми. Това няма никакви основания в момента. Служебното правителство да каже какво иска да прави. Рисково за която и да е държава, особено за такава, обявена за “неприятелска” за Русия, да се разчита на доставки от “Газпром”, посочи още Денков.


Той заяви, че завещава подредено Министерство на образованието. Основната задача на наследника му проф. Сашо Пенов ще е да организира началото на учебната година. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3610 |15.07.2022 Проф. Стоянович: Сред днешните водачи не виждам лидери. Нямат маята да поведат хората . 0| 3114 |03.07.2022 Акад. Денков: Ще предложим кабинет, когато имаме подкрепа от минимум 121 депутати . 0| 3327 |29.06.2022 Николай Денков: БСП казват къде има проблем, но не поставят ултиматуми . 0| 3481 |25.06.2022 Мирослав Иванов: Наши партньори ще са ДБ и БСП. Не виждам причина Кирил Петков да не е премиер и за в бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads