Реклама / Ads
2| 2401 |20.02.2024 НОВИНИ

Денков пред BBC: Правим всичко възможно, за да предотвратим възможно заобикаляне на санкциите срещу Русия

.
Министър-председателят акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
Равнището на разходите за отбрана на България, поръчките на американски изтребители F-16 за българските военновъздушни сили, политиките на Европа за осигуряване на собствена отбрана, съмненията за заобикаляне на енергийните санкции от страна на Русия, стабилността на демокрацията в България и проблемите с корупцията. На тези горещи въпроси отговаря министър-председателят акад. Николай Денков в интервю в предаването "Хард ток" на Би Би Си, излъчено тази сутрин.
 

Водещият Стивън Сакър постави специален акцент и върху темата за разногласията около поста външен министър след планираната ротация в българското правителство.

 

Министър-председателят бе категоричен, че българското правителство прави всичко възможно, за да предотврати възможно заобикаляне на санкциите срещу Русия.





Той отговори на въпрос относно съмненията около дейността на "Лукойл - Нефтохим". Премиерът посочи, че често се отправят твърдения в тази област, които след това не са подкрепени с доказателства, и допълни:

 

„На национално ниво в рамките на европейските регулации ние правим всичко необходимо, произтичащо от тези изисквания, но това не е достатъчно, защото проблемът е преди всичко на европейско ниво, а не толкова и на ниво отделни държави, включително и България“.





Акад. Денков отговори и на въпрос относно готовността на Европа да осигури собствената си отбрана на фона на изявленията на бившия американски президент Доналд Тръмп относно военните разходи на страните от НАТО и блокирането на новата помощ за Украйна в Конгреса:

 

„Убеден съм, че Европа трябва да направи повече – да увеличи разходите, да подобри интеграцията между силите, за да бъде подготвена по-добре за всякакви сценарии. От друга страна – ние трябва да направим всичко възможно, за да работим със САЩ и другите съюзници, защото заедно сме по-силни", смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2737 |20.02.2024 "Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в с.Лозен . 5| 2609 |20.02.2024 Адв. Велислав Величков: Правят се опити да се заметат всички следи около Пепи Еврото . 0| 2401 |20.02.2024 Андрей Янкулов: Възможно най-високи са били протекциите, които са получавали хора като Нотариуса . 3| 2334 |20.02.2024 Психичноболният мъж, отвлякъл две деца в Дупница, е бил известен на полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads