Реклама / Ads
0| 3389 |26.03.2022 НОВИНИ

Депутат от ПП: Бойко Рашков има пълната ни подкрепа

.
Венко Сабрутев Източник: стопкадър, Nova News
Бойко Рашков има пълната подкрепа на ”Продължаваме промяната”, ние казахме нулева толерантност към корупцията и се стремим да изпълняваме обещанията си. Това пред Nova News Венко Сабрутев, депутат от ПП и зам.-председател на бюджетната комисия в НС.
 

Той припомни, че управлението на коалицията е започнало след дълга политическа криза, а след това кризите са започнали да се наслагват.

 

"Правителството ще работи в посока повишаване доходите на българите, за съжаление инфлацията продължава да расте. Ще направим всичко възможно, за да отворим потенциала на българската икономиката, което да повиши доходите", заяви още народният представител.

 

"Въведохме компесаторен механизъм, след компенсациите небитовите потребители ще плащат около 250 лева за мегават час, а сега помощта е 300 лева. Българският бизнес ползва най-евтиния ток в Европа. За битовите потребителите въведохме мораториум за цените на тока. Не се очаква вдигане на цената от първи април", категоричен е той.

 

"Към момента не е искано официално заплащането в рубли, ако се стигне до това, държавата може да се справи и това няма да намали доставките", увери Венко Сабрутев относно доставките на газ от Русия.

 

"При актуализацията на бюджета ще огледаме изцяло икономиката, всеки един сектор, за да се направи необходимото", каза още той.

 

Заместник-председателят на бюджетната комисия подчерта, че не е почитател на намаляване на акцизи и  ДДС.

 

"Не коментираме и таван на дълга в момента, няма причина това да се прави", убеден е той.

 

Според Сабрутев в Плана за възстановяване и устойчивост няма неща, които да будят притеснение и скоро ще бъде подписан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 27057 |25.03.2022 Отсъствието на Рашков от парламентарен контрол разяри Десислава Атанасова . 0| 6994 |25.03.2022 Тихомир Стойчев: За Бойко Борисов е пълно с информация в касите на службите . 0| 3625 |25.03.2022 Трима вицепремиери и осем министри отговарят на депутатски питания. Огромен интерес към Рашков . 0| 3862 |24.03.2022 Рашков стреля по прокуратурата. Пита защо са заработили светкавично за Василев, а мълчат за ”Хемус” и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads