Реклама / Ads
0| 4847 |15.07.2022 НОВИНИ

Депутат от ПП: Недопустимо е чуждо посолство да реди българския кабинет

.
Виктор Насър Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Не е допустимо чуждо посолство да реди българския кабинет. Това заяви категорично в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от „Продължаваме Промяната“ Виктор Насър.
 

По думите му не е говорено Никола Минчев да е следващият премиер.

 

„Г-н Минчев е чудесен вариант за председател на Народното събрание. Относно министър-председател, не съм аз човекът, който може да изкаже мнение. Познавам го като прекрасен колега и професионалист. Това са решения, които се взимат на Национален съвет и тези разговори тепърва стоят. Относно евроатлантическата ориентация – „Продължаваме Промяната“ я е доказала със своите действия. А дали имаме натиск, важно е решението да е на местно ниво, спрямо интересите на българското общество“, заяви народният представител.

 

„Диалогичността е заложена в ДНК-то на ПП. Фактът, че ние управлявахме и все още управляваме в коалиция показва до висока степен, че тя няма как да съществува без диалог. Същото беше и при диалога за първия мандат. Така ще бъде и с третия мандат, ако има такава възможност. „Продължаваме Промяната“ няма да прави компромиси с каузите и приоритетите за България. Доказахме, че това, което е важно да се случи за българското общество, е на първа линия, а постове и конкретни личности – не са“, каза още той.

 

Според него е важно да се коментират първо точките за управленската програма, а след това и личностите, които да я изпълнят.

 

„Продължаваме Промяната“ декларира своите приоритети и при преговорите за първия мандат. Те са същите, които бяха и по време на предизборната кампания. Това е реформата в КПКОНПИ, свързана с антикорупционната политика, реформата в съдебната власт, законите, които са необходими да се приемат по Плана за възстановяване. Независимо кой е в кабинета, той ще носи отговорност, това е най-важното“, допълни Насър.

 

„Ако се стигне до ситуация до служебен кабинет, се надявам да се работи по тези кризи. Нашият кабинет ще им остави добра подготовка, за да могат да разрешат тези проблеми. Не се притесняваме от реваншистки подход, защото не виждаме причина за това“, завърши той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2925 |15.07.2022 За трети път: Депутатите отложиха връщането на хартиената бюлетина . 0| 15007 |15.07.2022 И аз съм притеснен, че не знаем коя е Мата Хари, рече Гешев и попита депутати: Изнервяте ли се нещо? . 0| 2928 |15.07.2022 Със скандали започна заседанието на депутатите . 0| 5661 |14.07.2022 Депутатите с първа стъпка към независима от Гешев структура на европрокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads