Реклама / Ads
9| 4395 |14.01.2016 НОВИНИ

Депутат твърди, че от турското посолство заплашвали хора от ДПС

.
Янко Янков
От турското посолство са звънели на определени хора от ДПС и са им казвали, че който не е с Местан, е против Турция и край с бизнеса му! Това заяви в "Лице в лице" по BTV депутатът от ДПС Янко Янков.
 

Не става въпрос за дилемата "Доган-Местан", а дали да има ДПС или да няма. Това, което беше тръгнало да се случва, може би щеше да доведе до изключително сериозни проблеми в партията, посочи Янков.

Словото на Доган на тържеството на ДПС беше доста критично, тъй като имахме проблеми от организационен характер, както и такива, свързани с определени зависимости, които ясно и тенденциозно бяха започнали да се проявяват. На другият ден очаквахме Местан да ни събере и да ни разясни проблемите, поставени от почетния председател. Такова събиране нямаше, а още на следващият ден са започнали обаждания от консулството на Турция, че областните управители от ДПС трябва да се съберат там. Имало е и сериозни заплахи – който е против Местан, край с политиката, край с бизнеса, заяви Янков.

Това ескалира в крайна степен и с посещението на Местан в турското посолство. Не е нормално да търсиш защита от Турция, имаме български служби. За да търсиш убежище някъде, трябва да чувстваш заплаха и вина. Спешно беше свикан Централен съвет и очаквахме Местан да дойде там. Той беше поканен от Рушен Риза. Но видяхме, че се отиде в Кърджали, даде се пресконференция с колеги, за които не знаехме, че са там. Това спонтанно дистанциране от партията показва, че има нещо, които ние не знаем – влияние, несъвместимо с българския национален интерес. Една мъжка постъпка беше да се дойде на Централния съвет, да се види какви са проблемите и да ги решим, коментира депутатът от ДПС.

По думите му, депутатите, последвали Местан, не е трябвало да напускат парламентарната група на ДПС, а да останат в нея и да защитят Местан. Според Янков постъпката им показва, че и те са в определени зависимости. Започна да се внушава и дилемата "Турция или Русия". Аз винаги съм смятал, че Турция е наш стратегически партньор. Ние сме член на НАТО, има създадени хиляди работни места у нас от турски фирми, но Турция по никакъв начин не може да подменя нашия суверенитет. Такава намеса в политическия живот на една страна не може да бъде допусната. От друга страна ние не сме и против Русия, заяви още Янков.

Той каза, че едва ли е имало ултиматум към Лютви Местан да се оттегли от председателското място на ДПС. Такова нещо може да направи само Ахмед Доган, но доколкото го познавам, той никога не би действал чрез посредник, както се твърди, обясни Янков. Той разкри, че няма информация охраната на Местан да е била свалена в деня преди изключването му от ДПС. Службите би трябвало да работят за България и ако някой има информация, че те неправилно и манипулативно информират, той е длъжен да информира съответните органи. В противен случай той носи съответната по закон отговорност, каза още Янко Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4609 |11.01.2016 Местан и петима депутати от ДПС напуснаха партията . 20| 5208 |07.01.2016 Кънев: Местан потвърди, че властта е у Пеевски и Доган . 3| 5023 |05.01.2016 Бивш депутат падна от терасата си, животът му виси на косъм . 2| 4416 |05.01.2016 Депутатът Кр. Янков: Справедливо е новите винетки да са до май догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads