Реклама / Ads
9| 5206 |30.01.2019 НОВИНИ

Депутати ревнаха като ужилени от разкритията на Йончева, дружно я нападнаха

.
Елена Йончева
Съвсем очаквано депутати от управляващата коалиция ревнаха като ужилени след разкритията на Елена Йончева по адрес на минитъра на културата Боил Банов. Нападките към нея ескалират с всяка минута.
 

Днес пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в цялото медийното пространство едни „новини“ и страшни неща и аз твърдя, че това е вследствие на голямата жега, която трябва да гаси край себе си. Всички тези обвинения, които са повдигнати от българската прокуратурата, за която и е взета мярка, трябваше да се намери някакъв вариант, да се прехвърлят нещата от болната глава на здравата, каза Маноил Манев от ГЕРБ.


По думите му това е поредната фалшива новина след Хасково, оградата по границата, искания за магистрали и днес някакви хиляди левове, които министърът щял да отклонява. 2017 г. министерството е завело дело за тези пари.


„На всичко отгоре от един човек, който забрави, че е журналист. Преди 10 месеца е писана статия по този повод, но не ги е чела тези неща. Няма никакви пазарлъци, но важното е Елена Йончева да разнася тези неща, белкем някой забрави, че става въпрос за офшорки и КТБ и Елена Йончева, която усвоява пари оттам. Той попита журналистите дали някой им подарява пари за нова апаратура“, коментира Манев.


Тома Биков пък призова журналистите да спрат да наричат г-жа Йончева разследващ журналист. „Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация. Когато подаваш на обществеността фалшива информация ѝ я тиражираш с цел да опетниш политическия опонент с неполитически средства“.


"Няма да се занимаваме повече с нейните "разследвания". Йончева е употребявана от социалистическата партия да води "черната им борба", коментира Тома Биков. "БСП се превърна в сайт за фалшиви новини, каквито има много в България, и негов редактор е Елена Йончева. Отказваме да вярваме на фалшивите ѝ новини", каза още Биков.


Лично аз съм свидетел, че много често Елена Йончева лъже. Откъде да знам, че това, което казва е истина или не е. Това пък допълни депутатът от „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов. „По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите трябва да бъде насърчавано и трябва да му бъде обръщано внимание“, смята Симеонов. „Редно би било да изчакаме да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да ги коментираме“, призова лидерът на НФСБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4705 |29.01.2019 Н. Ананиев за Фрог: Тайните арести и гражданската конфискация се използват като бухалка . 1| 5586 |29.01.2019 Тихомир Стойчев: Службите за сигурност продължават да се използват като бухалки . 3| 4846 |25.01.2019 Експерт: Задържаните от 4-то РПУ са действали като силова групировка . 8| 8969 |24.01.2019 Съдов хирург пред Фрог: Трудно е да оцеляваш като лекар в България със 720 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads