Реклама / Ads
9| 4450 |17.02.2019 НОВИНИ

Депутатите на БСП напускат Народното събрание

.
Корнелия Нинова
Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България. Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия
 

Това се казва в обръщението на БСП, с което обявяват, че депутатите им напускат Народното събрание. По-рано днес, предложението беше обявено от лидера на партията Корнелия Нинова, която постави и няколко условия към управляващите.

 

На днешното си заседание Националният съвет на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии  за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Пленумът реши, че парламентарната група на "БСП за България" напуска Народното събрание.

 

В обръщението на БСП се казва, че народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ  е приело промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. Порочна практика е месеци преди всеки избор правилата да се коригират в интерес на управляващите, казват още социалистите.

 

"Националният съвет на БСП и Парламентарната група на "БСП за БЪЛГАРИЯ" решително отхвърлят тези решения и възлагат на народните представители от левицата да напуснат Народното събрание. Така променените правила застрашават демократичността на изборния процес - сега и в бъдеще. Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.

Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия", пише още в обръщението на БСП.

 

От левицата изискват да се осигури демократично провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент, да се гарантира достоверност на изборните резултати съгласно волята на българските граждани и да се избере нов състав на ЦИК, като важна част от тези гаранции. Само при тези условия те ще възстановят участието си в този парламент.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7202 |14.02.2019 Слави Трифонов: Депутатите ни лашкат душманската . 2| 3794 |14.02.2019 ЦИК призова депутатите да не убиват преференциалния вот . 0| 4213 |14.02.2019 Депутатите на БСП напуснаха извънредното заседание на Правната комисия . 5| 4961 |13.02.2019 Заплатите на депутатите скачат с още 300 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads