Реклама / Ads
5| 3923 |14.09.2021 НОВИНИ

МО: Депутатите от ГЕРБ са неосведомени, смъртта на Тодор Манчев се разследва от военна прокуратура

.
Акцията в Чешнегирово
От Министерството на отбраната излязоха със становище относно поисканите от ГЕРБ-СДС оставки на министъра на отбраната и на началника на Военна полиция заради инцидента с военното учение от 11 май в Чешнегирово, който беше последван от смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев. Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов това не е самоубийство, а става дума за прикриване на убийство.
 

Ето какво пише в него:

"Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

 

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

 

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

 

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи".

Припомняме, че 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово. Извършена е ексхумация в началото на септември, открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3188 |14.09.2021 МО към ГЕРБ: Не Военна полиция, а Военна прокуратура води разследването на инцидента в Чешнегирово . 27| 5394 |14.09.2021 ГЕРБ, БСП и ДПС саботираха последното заседание на Комисията „Росенец“. И Доган не дойде . 6| 3099 |14.09.2021 ГЕРБ иска оставката на министъра на отбраната заради инцидента в Чешнегирово . 23| 4469 |13.09.2021 Петър Стоянов отрече, че ще е кандидат - президент на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads