Реклама / Ads
0| 4796 |19.01.2018 НОВИНИ

Десен социолог хвали президента Румен Радев -имал една успешна година на Дондуков 2

.
Юлий Павлов Източник: БГНЕС
Много успешна е първата година на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Това заяви в ефира на БНР социологът Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг.
 
Той отбеляза, че представянето на този екип дори надминала очакванията му, но не посочи в прав текст какви са били те, като предпочете да се позове на социологически проучвания, които давали високи стойности на одобрение и към президента, и към вицепрезидента.

Президентът Радев продължава да държи стойности между 60 и 65% откакто встъпи в длъжност. Това е доста добър резултат. Бих казал, че той се нарежда веднага след Петър Стоянов, чието одобрение беше най-високо, но той встъпи в длъжност в един много критичен за България момент, както и на президента Желю Желев, в когото бяха фокусирани големи надежди. В сегашната ситуация този рейтинг на Радев е много висок. Има нещо дори още по-забележително - вицепрезидентът Илияна Йотова продължава да поддържа висок рейтинг, одобрението към нея се движи между 40 и 50%, тя е в челната петица на политиците по одобрение и това наистина е уникално - не е имало друг вицепрезидент, който не просто в челната петица, но ако щете и между първите 20 да се нарежда.

Според Павлов в действията на Йотова се забелязва нова роля на вицепрезидентската институция. Социологът е на мнение, че президентът Румен Радев е имал точна реакция в много ситуации. Имаше и малко на брой, но съществени пропуски, добави той.

Най-сериозната грешка е от последните дни - неговата позиция по отношение на конвенцията за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие. И то при положение, че вицепрезидентът Йотова вече беше изразила една абсолютно аргументирана проевропейска позиция. Това, което той направи впоследствие, е отстъпление назад. За съжаление, не е първият случай, в който той заема едни доста неевропейски позиции. Друг подобен случай беше това, че той даде в Конституционния съд споразумението за търговско партньорство с Канада. Това е абсолютно непремерено действие и няма да доведе до нищо.

Юлий Павлов отбеляза още, че премиерът Бойко Борисов не иска да има противопоставяне между институциите и той се опитва да пази добрия тон между тях, добави той. Според социолога тясното взаимодействие на президента с БСП е в повече.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4023 |12.01.2018 Прокуратурата се похвали с разбита престъпна група за тв програми . 7| 6047 |10.01.2018 Захариева като Кума Лиса: Хем се хвали, хем убийствата били неприятни преди председателството . 1| 4130 |01.01.2018 Радев се похвали във фейсбук за визитата си във Виена . 0| 3889 |13.12.2017 НСО се хвали, че обучава спецшофьори за европредседателството
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads