Реклама / Ads
30| 5210 |19.04.2021 НОВИНИ

Десислава Атанасова и до днес не е разбрала кои са мутрите в ГЕРБ

.
Десислава Атанасова Източник: стопкадър, bTV
Не знам какво точно ще премахват, защото така и не разбрах нито кои са мутрите в нашата парламентарна група, нито как точно ще се саморазправят с нас. Факт е обаче, че агресията и омразният тон владеят парламента. Парламентарният шеф не може да овладее залата. Грубостта взима връх, което е ужасно.
 

За това се оплака в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. От тона й звучеше така, сакаш партията на Борисов била сочена за „черната овца“.

 

„В последните два дни на предишната седмица, след като заработи 45-тото НС, нивата на агресията в пленарна зала бяха същите, каквито бяха през лятото пред сградите на държавността, в т.нар. Триъгълник на властта, когато се хвърляха камъни и се палеше слама. Тоест тези, които бяха отвън и инициираха какви ли не подривни дейности срещу държавността и сградите на държавността, се пренесоха вътре в сградата на Парламента и пряко агресираха срещу най-голямата ПГ, тази на ГЕРБ“, обясни тя.

 

Затова ли не идва Борисов, попита веднага Цветанка Ризова.

 

„Борисов в петък беше в отпуска“, побърза с отговора си Атанасова. Според нея целта на всички, които искат той да се появи в НС, била да го обиждат. После пак поде за великия план на ГЕРБ, който бил около 3000 страници и за който Дончев можел да се изкаже перфектно. Шефката на ПГ на ГЕРБ нареди на Ризова да направи справка за това колко въпроси, питания и изслушвания са били насочени към премиера в рамките на последния му мандат. По думите й депутатите или не са го пожелали, или не са задавали адекватни въпроси и те са били отклонявани.

 

„Вече имаме покана от президента. Току що съм получила писмо, в което ме кани утре в 13 часа в сградата на президентската институция да му предоставя решение на нашата парламентарна група за номиниране на министър-председател и получаване на мандат“. Така от думите й стана ясно, че първият мандат ще бъде връчен утре точно в 13 часа.

 

„Готови сме със състав на кабинет. Има и министри в оставка, има и нови лица. Ново лице е министър-председателят г-н Даниел Митов“, лаконична бе Атанасова и отново изтъкна опита в управлението на ГЕРБ, които били наясно и с проблемите, и с решенията. Тя увери, че предложеният състав на Министерски съвет ще бъде обявен възможно най-бързо още преди 7-дневния срок.

 

Десислава Атанасова сега заговори само за 2-3 дежурни депутата, които да подкрепят партията на Трифонов. Припомняме, че преди време Борисов говореше за 10 такива дежурни.

 

Законопроекта за мажоритарен вот, според шефката на ПГ на ГЕРБ, не бил провокация. С него подавали ръка на тези, които смятали за съмишленици по тези теми.

 

По повод информацията, че Борисов е в болница за операция, тя остана като попарена. Видимо притеснена, тя отговори на водещата:

 

„Не съм чула такава информация. Идвам от централата, но нямам представа какво се е случило. Днес следобед не съм го виждала“. Атанасова остана с неразбиращ поглед до края на предаването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4680 |19.04.2021 От днес изплащат по 120 лв. на пенсионери за храна . 3| 3085 |18.04.2021 Днес валежи от дъжд и сняг, от вторник – слънце . 10| 13216 |17.04.2021 Петър Бояджиев: Някоя си Десислава породи отвращение към фалша, лъжата и моралната нечистоплътност . 2| 3363 |17.04.2021 Погребват принц Филип днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads