Реклама / Ads
1| 3849 |02.10.2019 НОВИНИ

Десислава Иванчева: Мъжко момиче съм, ще се справя с трудностите, които ще ми наложи статуквото

.
Десислава Иванчева
Скъпи приятели и съмишленици, Днес имам рожден ден, втори поред под арест, този път домашен. Това е нашето наказание, на мен и на Биляна Петрова, заради изпълненото обещание към жителите на район Младост да ограничим презастрояването и да разследваме имотните измами.
 

Като типичен представител на зодия Везни аз съм мъжко момиче, ще се справя и с тези и със следващите трудности, които ще ми наложи статуквото. Моето най-голямо и съкровено желание е един ден вече да няма нужда обикновените граждани като мен да влизат в политиката, само за да бъдат репресирани. Никога не съм искала или целяла да бъда политик. Станах политик по принуда, защото не можех повече спокойно да гледам как безпринципни и корумпирани политици унищожават средата, в която живея.

 

Корупцията се генерира от прекалената неопределеност на законодателството и съдебната система спрямо управляващите и властта. Без ясни задължения и персонални санкции за неспазването им от управляващите не може да има реален обществен договор, не може да има демокрация и държавата не може да бъде на гражданите.

 

Природата и устойчивото развитие са обречени от морала на общество, в което лъжата, лицемерието и демагогията не са наказуеми, а толерирани в нормативната база. Ето защо е необходима радикална политическа и нравствена реформа за трайно решаване на проблема с лицемерието и некадърността на досегашните и бъдещите управляващи. Тъй като на хоризонта липсват политически представители, които да извършат тази реформа, то остава единственият възможен път - гражданите, които не са опетнени от корупцията и лицемерието на властта, да излъчат свои представители, които да бъдат реформаторите.

 

Вярвам, че с постигането на регламентирано управление ще се реши въпросът с демокрацията, сега липсваща поради традиционна демагогия, подмяна на вота, некадърност, безотговорно поведение на управляващите и репресии над неудобните граждани. В една такава среда крадливите политици ще отпаднат от само себе си, защото няма да има как да крадат безнаказано, а Десислава Иванчева ще е постигнала целта си. Вече няма да има нужда от нея. Ние не сме професионални политици, но сме по-искрени и народни. Затова имаме шанс. Благодаря ви!

 

Десислава Иванчева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4516 |27.09.2019 Десислава Танева коментира рокадите в БАБХ . 9| 7396 |25.09.2019 Десислава Иванчева пред Фрог: Заплашиха хората ни да се откажат от нас . 10| 5575 |25.09.2019 Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за изборите . 4| 5074 |12.09.2019 Десислава Иванчева: Получих хранително отравяне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads