Реклама / Ads
62| 5658 |23.05.2010 НОВИНИ

Дянков: Сигурно Чавес информира икономически Първанов

.
Симеон Дянков
Георги Първанов сигурно получава икономическата информация от Венецуелския президент Уго Чавес, щом твърди, че сме по-зле от държавите от Третия свят. Това обяви в предаването на “Четири очи” вице-премиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той нарече отново бившите управляващи от БСП и екс председателя на парламента Георги Пирински провалени и пропаднали политици, които са загубили доверие.
 

Преди години именно от сегашната опозиция са създали контрабандата в страната, критикува ги Дянков. Така той обори обвиненията им, че правителството на ГЕРБ не се справя с контрабандата. Ако Михаил Миков твърди, че от контрабанда на цигари на ден някой прибира 3 млн. лв., нека да каже кое е това лице, явно той го знае, усъмни се гостът на Цветанка Ризова. Той обясни, че обвиненията за вдигнатия акциз на цигарите на са основателни. През следващите три години увеличение на акциза при тютюневите изделия няма да има, категоричен бе Дянков. Той потвърди, че окончателно до края на тази година е отпаднал и вариантът за качване на ДДС. Според него имало съветници, които стимулирали премиера Борисов да вдига добавения данък, но Дянков, заедно със синдикатите го възпрял.

От това реално спечелихме, защото се оказахме освен Македония единствената страна в региона, която не увеличи ДДС. Очакванията ни са, че сега именно заради ниският данък у нас ще идват капитали от страни, които вдигнаха ДДС, коментира първият финансист на държавата. Той е убеден, че България е сред трите европейски държави с най-стабилна икономика, а дупката в бюджета през тази година ще е под 2 милиарда лева. За сравнение, при тройната коалиция през миналата година необвръзката била около 8 милиарда.

Най-коментираният министър в кабинета декларира, че страната ни няма да взима кредит от МВФ, по-изгодно било да харчим временно безплатни пари от фискалния резерв, вместо да плащаме милиони за лихви и обслужване на заеми.
Дянков отрече да има напрежение между него и вътрешния министър Цветанов. Той продължава да вярва на шефа на митниците Ваньо Танов, който свил контрабандата.
Като грешка на правителството Дянков призна, че не са предприели бързи мерки за освобождаване и смяна на държавната администрация.

Финансистът каза, че е оптимист за родната икономика, спи спокойно, а стреса чисти със ежедневно спортуване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5715 |23.05.2010 "Трибуна" ще информира българите в Северна Гърция . 17| 4783 |21.05.2010 Президентът Първанов: Културата е антикризисна мярка . 10| 4618 |18.05.2010 Г. Първанов: Пипането на резерва е риск . 5| 4715 |18.05.2010 Европейски доходи и европейска сигурност, предлагат от СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads