Реклама / Ads
1| 5183 |21.06.2018 НОВИНИ

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

.
За какво привличане на чуждестранни инвеститори говорят постоянно премиерът и министърът на икономиката, след като не могат да осигурят нормални условия да функционира една индустриална зона? Този въпрос зададе народният представител от групата на ”БСП за България” Димитър Данчев, който заедно с Иван Ченчев, също народен представител от БСП, подкрепи протеста на граждани от ”Толева махала” и Божурище днес. Хората се бяха събрали на кръстовището на Международен път Е-80 при магазин ”Метро-2” с искане незабавно да бъде изградено продължението на бул. ”Царица Йоанна” от ж.к. ”Люлин” до Индустриал
 

"Протестът на гражданите е напълно справедлив, коментира Димитър Данчев. - В момента входът за най-голямата индустриална зона в София минава през "Толева махала" и "Божурище". Това предизвиква огромен хаос, тъй като десетки камиони преминават на ден, дори в събота и неделя. Хората настояват поне през почивните дни да бъде забранено преминаването, докато бъде разрешен проблемът с пътя. Гражданите имат обещание от министъра на икономиката, който е принципал на Национална компания "Индустриални зони", да бъде изграден нов път между бул. "Царица Йоанна" и зоната в Божурище. Но въпреки това, нещата не се получават. Затова хората протестират".

 

Димитър Данчев обясни, че този проблем не е от скоро и народният представител от БСП Румен Гечев вече е задавал официален въпрос на министъра на икономиката по него. "С колегата Иван Ченчев, с когото бяхме на протеста днес, ще подготвим ново питане до министъра, за да научим какво става с обещаното от Национална компания "Индустриални зони" финансиране от 14 милиона лева за изграждане на пътя и кога най-накрая ще започне работа по него, за да се разтовари трафикът през "Толева махала" и "Божурище", заяви той.

 

Народният представител от БСП обясни, че съвсем скоро проблемът ще стане още по-тежък, тъй като ще заработи най-големият логистичен център в Европа на известна чуждестранна компания. "Тогава липсата на довеждаща и извеждаща инфраструктура в района ще предизвика огромен бунт и от страна на инвеститорите, и от тази на гражданите, предупреди Димитър Данчев. - Премиерът и министърът на икономиката под път и над път говорят за привличане на нови чуждестранни инвеститори чрез развитието на индустриалните зони в България, а в същото време не могат да осигурят нормални условия за функционирането им. Така създават проблеми и на бизнеса, и на гражданите и нещата няма как да проработят".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5550 |19.06.2018 Димитър Димитров за Фрог: Лица на високи постове крият виновните за смъртта на 15 души в Горни Лом . 3| 5286 |19.06.2018 След потопа - какви са щетите в София? (видео) . 3| 5077 |09.06.2018 Калоян Паргов: Димитър Благоев се е борил за неща, които и днес звучат актуално . 3| 4062 |22.05.2018 АЕЦ ”Белене” е политически проект, смята Димитър Делчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads