Реклама / Ads
1| 4844 |19.07.2010 НОВИНИ

М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои

.
Мартин Димитров
България се движи в грешната посока; всичко ще е на тезгяха при банковите кредити; в най-тежката криза харчим рекордно много пари, съобщи синият лидер.
 

Банките вече ще обявяват по интернет условията по кредитите си, а това ще увеличи конкуренцията между тях; когато информацията е налице, всеки човек ще може да вземе най-доброто решение, обяви по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Това е доказателство за разликата между сериозната политика и популизма, добави той.

Всяка банка ще решава сама какви условия ще предлага, но нещата ще са публични и сравними
, а хората ще анализират и ще отчитат рисковете, избирайки, обясни Димитров. Всичко ще е на тезгяха през целия срок на договора, а това ще води до по-голяма стабилност, каза той и добави, че разбира се, че на банкерите това не им харесвало, но това били европейски практики и правилния път. Гледайте условията на всички банки и избирайте, внимавайте от коя банка взимате кредити, ще има нови продукти при по-добри условия, посъветва Димитров.

През 2006 г. Овчаров, който като каже "добър ден", всички гледаме слънцето, се отказа от изключително изгоден договор за България, а заради него цената на газа поскъпна в пъти, каза синият лидер. Очевидно той ни е ощетил всички, каза той и попита, че човекът, зам.-министър, подписал договора, не го бил прочел, а това било бягство от отговорност. Ние търсим кой го е прочел, съобщи Димитров, според когото проектите трябва да бъдат разделени. Всичко предстои тепърва, уточни той.

България се движи в грешната посока, увеличаваме разходи и дефицити, конкретизира Димитров. В най-тежката криза харчим рекордно много пари, продължи той, смятайки, че се подценява сложността на ситуацията и рисковете. След позицията на СДС излезе позиция на ЕК със същите изводи, напомни той. Не знам защо няма воля да върнем разходите на предишните нива, завърши той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4932 |14.07.2010 М.Димитров: Русия ни цака с най-скъп газ в ЕС . 0| 5118 |07.07.2010 М. Димитров: Бюджетът е на червено, сирените се чуват . 11| 4732 |01.07.2010 Б.Борисов дава газовите договори на главния прокурор . 15| 5510 |01.07.2010 П. Димитров като Г. Димитров: Газът е като слънцето и въздухът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads