Реклама / Ads
4| 5214 |06.03.2018 НОВИНИ

Д-р Димитров: Не съм убиец

.
Д-р Иван Димитров
Не съм убиец, трябваше или аз, или той. Така обясни действията си пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който днес излезе от ареста, след като беше арестуван за убийството на влязъл в имота му крадец.
 
Медикът каза, че е бил наръган на две места в крака..
През последните дни бяха организирани мащабни протести в негова подкрепа, а ВМРО лансира промени, свързани с неизбежната отбрана.

По-рано днес обаче от прокуратурата посочиха, че д-р Димитров е причакал рецидивиста Георги Джевизов, стрелял е по него с незаконно притежаваното си оръжие и след това с приятел е опитал да прикрие стрелбата. От обвинението уточниха, че срещу крадеца е бил изпразнен цял пълнител.

Случката се развива в нощта на 2 март в двора на къщата, в която живее д-р Димитров пред гаража. На брифинга на прокуратурата стана ясно още, че 30 минути преди да се случи саморазправата между двете лица, д-р Димитров е наблюдавал от терасата си как Жоро - Плъха се опитва да осъществи обир в гаража. След това е слязъл долу, настъпил е сблъсък между двамата, като преди това доктора е произвел предупредителен изстрел с незаконно притежаван от него пистолет "Валтер", след което се е случило нападението. Все още не е ясно с какво точно е нападнат доктора. Версиите са три - метална тръба, табела или нож, който всъщност е бил притежание на доктора. С един от тези предмети е нанесена прорезна рана в глезена на д-р Димитров.

Румен Попов, Окръжен прокурор на Пловдив: Към момента на извършения опит за кражба от страна на убития в жилището, намиращо се на втория етаж в град Пловдив на обвиняемия, не са били нито съпругата, нито двете деца. А са живеели и живеят понастоящем в село Крумово. Това се установява от самите показания на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения, дадени пред адвокат. Второ - не е имало какъвто и да било съучастник на крадеца. Опитът за кражба в гаража, намиращ се в двора на кооперацията, е извършен само и единствено от него. Трето - категорично е установено, че изстрелите и настъпилия сблъсък между обвиняемия и проникналия в гаража на двора крадец са били възпроизведени и сблъсъкът е настъпил в двора.

На брифинга на прокуратурата стана ясно още, че в първите часове след инцидента д-р Димитров се е опитал да заличи част от следите - изтрил е кръвта по ръцете си, но впоследствие експертизите са доказали, че има барутни частици по дрехите си. Скрил е гилзите също така. Все още не е намерено и оръжието, което е незаконно притежававано. В дома на лекаря са открити и други боеприпаси. Предполага се, че Димитръв е ползвал за помощник и трети човек, за да прикрие престъплението. Установено е, че е помолил хората в района да изтрият записите от камерите. Те, обаче не са го сторили. На лекаря са повдигнати две обвинения. Първото е за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Второто е за притежаване на незаконно оръжие. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5308 |22.02.2018 Панагюрци на протест заради предсрочно пуснат убиец на дете . 0| 4973 |22.02.2018 СГС пуска на свобода предсрочно убиеца на 6-годишния Петьо от Панагюрище . 0| 4657 |16.02.2018 Прокуратурата в САЩ вече обвини масовия убиец от Флорида . 3| 4274 |13.02.2018 НПО пое грижите за кучето-убиец от Мокрище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads