Реклама / Ads
6| 4783 |12.09.2018 НОВИНИ

Б. Димитрова от Алфа Рисърч: Има сериозна криза на доверието към правителството

.
Боряна Димитрова Източник: БГНЕС
Генерирането на доверие към правителството се получава не само от отделни фигури, а от начина, по който правителството работи в синхрон, от начина, по който работят отделните министри, а тук наблюдаваме една от сериозните кризи на доверие. Това каза Боряна Димитрова от “Алфа рисърч”.
 

„Към настоящия момент нямаме електорални предпоставки за политическа криза, но имаме коалиционни предпоставки за политическа криза и това е свързано с позиционирането към предстоящите евроизбори. Именно тези коалиционни предпоставки правят толкова крехко доверието към правителството и пораждат въпросителни за това дали новите попълнения ще могат да дадат един рестарт на доверието към правителството“, обясни тя пред БНР.

 

Голямото предизвикателство, което ще определи какво ще бъде бъдещето на настоящото правителство, на коалиционното управление и на политическите сили, които влизат в него, са евроизборите, каза Димитрова и обясни: „Залогът за ГЕРБ е да остане първа политическа сила. Не по-малък е залогът за „Обединени патриоти“. Те имат поне два залога. Единият е да излъчат свои представители в европарламента, а другият е дали ще се явят заедно на тези избори, дали в различни конфигурации, дали ще могат да се запазят като коалиционна формула. Ако по някакви причини тази коалиционна формула на малкия коалиционен партньор се развали, това би поставило въпроса като каква форма те участват в настоящето управление. Третият залог е между големия и малкия коалиционен партньор – как ще се представят на бъдещите евроизбори. От това какъв ще бъде електоралният резултат на евроизборите в много голяма степен зависи развият на политическата ситуация в близко бъдеще“.

 

Боряна Димитрова обясни, че на този етап не би следвало да има предсрочни избори: „Но една подготовка за бъдещите евроизбори – да. По-важен е резултатът на този акт върху пазара на труда в България изобщо, тъй като намирането на по-високо квалифицирани кадри вече е проблем. Дали това ще доведе до рискови движения и в други сфери предстои да видим“.

 

Изследвани на различни агенции показват, че повишената активност на БСП не води до ръст на електоралния резултат, което води до усещането за липса на алтернатива на управлението на ГЕРБ: „Това е отговорност преди всичко на опозицията. /…/ Слабият капацитет на опозицията да формулира ясни тези, алтернативи с какво тя би могла да бъде алтернатива на управляващото мнозинство. Въпреки че опозицията в лицето на Корнелия Нинова е доста активна, въпреки че подема най-различни теми, впечатлението на хаотичност остава в доста голяма степен“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4034 |03.07.2018 „Алфа Рисърч“: Четири партии в парламента при избори днес . 13| 7399 |21.06.2018 Росица Димитрова става съветник на Валери Симеонов? . 12| 9386 |20.06.2018 Росица Димитрова подаде оставка заради скъпото си пътуване до Ню Йорк . 2| 5609 |20.06.2018 Жена в количка: Гавра е по време на протест г-жа Димитрова да лети за 8300 лв. за Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads