Реклама / Ads
0| 123795 |02.04.2022 НОВИНИ

Директно от Кремъл: Путин ще ни вади от НАТО и ЕС, включва Ковалчук и Кабаева

.
Кабаева и Путин
България не стана 16-та република на СССР по време на социализма, но днес Путин е решил да ни откъсне от НАТО и Евросъюза и да ни присъедини към проекта „Руский мир“. Със задачата е натоварен медийният магнат, милиардер и личен приятел на руския президент Юрий Ковалчук. Милиардерът е наричан „вторият човек в Русия“.
 

Разпореждане на Кремъл е активността на руската пропаганда в България да се увеличи многократно. Това ще стане в голяма степен чрез компанията „Национальная Медиа Групп“ и ръководена лично от бившата гимнастичка Алина Кабаева, считана за жената до Путин. Ковалчук, заедно с друг олигарх – Алексей Мордашов притежават десетки медии в Русия. Техни фирми и пари стоят зад немалко медии в страни от Източна Европа, в това число и България. Засилват се съмненията, че те финансират и тролския център в Санкт Петербург, който разполага с минимум пет офиса в България, смятат нашите източници. Партньорски служби вече са предупредили българските си колеги за засиления интерес към нашата страна.

 

Повод за попадането на България във фокуса на режима в Кремъл, са последните социологически данни за голям процент българи, които подкрепят Русия за войната в Украйна и позицията за неутралитет. Последните данни на руските тайни служби от София са, че страната ни е най-слабото звено в атлантическия блок и ЕС. Затова трябва да бъде извадена от тези съюзи, като по този начин се нанесе сериозен удар по Запада като цяло. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници от руската столица. Според тях стратегията по отношение на София се е втвърдила през последните дни, като една от целите е по този начин да се отвлече доколкото е възможно вниманието от неслучващите се триумфални победи на руската армия.

Бесният Путин заявил, че ако трябва ще хвърчат глави, но на 9 май той трябва да съобщи на целия свят, че е приключил с Украйна. Част от радикалните мерки е тоталното завладяване на България от прокремълската пропаганда. В момента около 50 медии, между които национални и регионални, електронни, в мрежата, вестници и пр., излъчват денонощно кремълската пропаганда. Активирани са всички агенти за влияние, проруски партии и формации, политици, зависими от корупция, обвързани чрез бизнеси и държани с компромати.

 

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова е получила специални указания от Москва да засили провокативното поведение към управляващите в България. Целта е доверието в правителството да бъде подкопано, а българите да виждат колко силна е Русия и че може да унижава управляващите у нас както си иска. Предсрочни избори и евентуално завръщане на Борисов във властта е сред основните цели на Путин. Не е тайна, че именно Борисов и ГЕРБ обслужваха чинно години наред интересите на Кремъл.

 

Руски медии отдавна пишат, че „тайният ковчежник на Путин“ Ковалчук всъщност финансира изцяло пребиваването на Кабаева и децата й в Швейцария. Оттам тя ръководи медийната империя, която в момента насочва пипалата си към България, където вече контролира немалко издания.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5165 |01.04.2022 Бойко Ноев: Правителството позволява на Путин да усили натиска си срещу България . 0| 3336 |01.04.2022 Ердоган говори над час с Путин. Ще успее ли да организира среща на върха? . 0| 4039 |01.04.2022 Бивш командир на НАТО: Путин знае, че руските военни го лъжат . 0| 3394 |01.04.2022 Шолц: Службите крият много от Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads