Реклама / Ads
25| 13204 |31.12.2014 НОВИНИ

Директорът на Гранична полиция в Кюстендил вземал заплата и пенсия, уволниха го

.
Чавдар Караджов
Директорът на РД „Гранична полиция“ - Кюстендил Чавдар Караджов е освободен от поста със заповед на вътрешния министър Веселин Вучков. Една от причините за кадровата рокада е, че той е получавал заплата и пенсия на полицейски директор едновременно.
 
Припомняме, че той оглавяваше ОД на МВР - Кюстендил от 2005 до 2009 г. От директорския стол го сваля тогавашният вътрешен министър Михаил Миков, но след това Чавдар Караджов става за кратко време шеф на ОД на МВР - Монтана. Той се пенсионира и получава 20 заплати на куп, но реализицията му не спира. В кабинета на Пламен Орешарски става съветник на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Именно той го възкача на шефското място на РД „Гранична полиция“ - Кюстендил на 9 април тази година, след като по-рано, на 20 март, е отстранил назначения от ексвътрешния министър Цветан Цветанов директор Васил Демиревски. След смяната на властта кадровият кадрил отново се завърта. Кой ще оглави РДГП - Кюстендил засега не е ясно, тъй като дори и за в.р.и.д. е нужно предложение на главния секретар на МВР, но той е в отпуск.

В момента приоритет на политическото и професионалното ръководство на МВР е да назначи нов директор на ГД „Гранична полиция“ след оставката на Захарин Пенов и докато това не стане, едва ли ще има нов шеф на кюстендилската дирекция, пише  „Струма“. И докато се обсъждат назначения по полицейските върхове, ГКПП - Станке Лисичково вече е с нов началник в лицето на Мария Картулева. Тя поема ръководството на пункта на българо-македонската граница след пенсионирането на дългогодишния шеф Иван Христов.

Мария Картулева има над 20 години професионален стаж на ГКПП - Станке Лисичково и е преминала през всички стъпала. Започнала е като технически сътрудник, след това става полицай, началник на смяна, инспектор, експерт. 43-годишната благоевградчанка е дъщеря на полицай и жена на полицай. Баща й Лазар Картулев беше дългогодишен служител в РДВР – Благоевград, след което стана адвокат.

Мъжът, с когото Мария Картулева живее и имат дете, е граничният полицай Валентин Попов, който е председател на най-големия полицейски синдикат СФСМВР. Сега той е в деликатно положение, тъй като не може жена му да му бъде началник заради конфликта на интереси. Това означава, че със сигурност ще му се наложи да смени работното си място на ГКПП - Станке Лисичково с друго в ГПУ - Благоевград.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5586 |30.12.2014 Пак инцидент с камион на „Гранична полиция”: Спирачките отказаха . 13| 4583 |30.12.2014 Вучков: Ще има още щатове към "Гранична полиция" . 5| 4881 |23.12.2014 Полицията издирва 19-годишна девойка от Черно море . 0| 4001 |17.12.2014 Йотова иска общоевропейска граничната полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads