Реклама / Ads
8| 4363 |17.11.2023 НОВИНИ

Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста си

.
Източник: БГНЕС
Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста си, съобщи БНР, позовавайки се на Столичната община.
 

Иванов беше главен секретар на МВР по времето на протестите през 2020 г. Заради сигнали за полицейско насилие над граждани той беше отстранен от служебното правителство на Стефан Янев по предложение на вътрешния министър Бойко Рашков.

 

След това пое ръководството на Столичния инспекторат от предишния кмет Йорданка Фандъкова.

 

Припомняме, че от ПП-ДБ днес поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. 

 

Ген. Атанас Атанасов посочи, че определени служители на МВР са проявили жестокост, което означава, че "от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред".

 

"Парламентарната ни група е единодушна, настояваме пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър”, каза Атанасов.

 

"Току що завършихме заседание на парламентарната ни група. Искаме оставката първо на Борислав Михайлов и също на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той трябва да понесе отговорност за случилото се снощи. Това беше недопустимо", заяви Кирил Петков.

 

"Този човек, Борислав Михайлов, трябва да си отива максимално бързо, а относно оставката на Калин Стоянов - това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", каза още Петков.

 

За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили. 

 

Христо Иванов пък защити новоизбрания кмет на София Васил Терзиев.

 

"Кога кметът на София, при всички протести до сега е поел отговорност за организацията на обществения ред, за да искаме отговорност от кмет на 3 дена, който дори не е имал възможност да назначи екип".

 

Думите идват, след като ГЕРБ нападнаха Терзиев заради ексцесиите на снощния протест с искане оставката на ръководството на БФС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2587 |17.11.2023 Иван Таков: София не може да е залог за уреждане на отношенията в Сглобката на национално ниво . 6| 2656 |17.11.2023 Столичната община съди организаторите на протеста срещу БФС . 1| 2572 |17.11.2023 На фона на натиска от САЩ за доставки на гориво в Газа: Нетаняху свиква кабинета по сигурността . 11| 2584 |17.11.2023 Повдигнаха обвинение на Ивайло Цветков-Нойзи за шофиране след употреба на алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads