Реклама / Ads
15| 3341 |15.11.2022 НОВИНИ

Кремъл хлопна вратата на Джим Кери, Маргарет Атууд и още 100 световни личности. Защо е тази злоба?

.
Джим Кери и писателката Маргарет Атууд попаднаха в нов санкционен списък на Русия. На общо 100 души бе затворената вратта за влизане на територията на страната, управлявана от Владимир Путин, съобщиха международните информационни агенции.
 

Санкционирани са политически фигури, лица от съдебната система, писатели, историци, хора на изкуството и предприемачи. 

 

Целият списък с лица може да бъде видян тук. 

 

Писателката Атууд не попада случайно под радара на Кремъл. Още в края на февруари авторката на една от най-добрите съвременни антиутопии - “Разказът на прислужницата”, по който се прави и едноименният хитов сериал с участието на Елизабет Мос, се присъедини към над 1000 писатели от цял свят, които осъдиха инвазията ва Владимир Путин в Украйна. 

 

Отвореното писмо, публикувано от организацията за литература и свободно изразяване PEN International, е адресирано до писателите в Украйна и “спешно“ призовава “за прекратяване на кръвопролитията“.

 

Актьорът Джим Кери също попадна в черния списък на Москва заради публичната си позиция спрямо войната в Украйна. 

 

Така общият брой на санкционираните от Руската федерация след избухването на войната в Украйна канадци надхвърлиха 1000. В списъка попадат както физически, така и юридически лица. 

 

Миналата седмица супер актьорът Шон Пен посети Киев и връчи своя "Оскар" на украинския президент Володимир Зеленски, като заяви, че ще дойде да го вземе, когато руските воски бъдат окончателно прогонени. Шон Пен засне филм за войната на Русия срещу Украйна и изрази категоричната си позиция срещу агресията на Москва.

Направиха го много други твърци в различни области. Световно известният британски художник Банкси нарисува свои картини по фасадите на разрушени сгради в Украйна, акто по този начин демонстрира отношението си към агресията на Кремъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2996 |13.11.2022 ISW: Ястребите в Кремъл вече вдигнаха мерника на Путин . 6| 14466 |10.11.2022 Деси Иванчева плаче на вратата: Не знам какво става с детето /снимки/ . 3| 3611 |09.11.2022 Bloomberg: Путин няма да участва в срещата на Г-20. Кремъл го защитава от изолацията . 5| 3641 |08.11.2022 Кремъл отрече да се е намесвал в изборите в САЩ. А думите на Пригожин?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads