Реклама / Ads
19| 5266 |02.11.2021 НОВИНИ

Джипито д-р Миндов в шаш: Хора със симптоми, а тестовете - отрицателни

.
Д-р Георги Миндов
Всички изследвания, които вчера назначих на хора със симптоми, излязоха отрицателни на тестовете, аз не разбирам как се случва. Подобна информация - за много отрицателни проби на хора със симптоми, имал и от свои колеги. Ще ги проследя, но не мога да си обясни наистина. Това заяви д-р Миндов, шеф на сдружението на софийските лични лекари.
 

Все пак често първите 24 часа тестът дава отрицателен резултат и едва на третия ден излизат положителни, добави той. Напомни, че при другите сезонни вируси започва подобряване след 3-ия ден, при коронавируса напротив, нищо не отшумява.


Намаля вече натискът, който беше преди спирането на децата от училище. Безсмислени прегледи, разкарване по кабинетите - това допринесе за по-голямо заразяване, съобщи той. Интересът у нас към ваксинация на децата под 12 г. е почти нулев, съобщи д-р Миндов.


Той самият е с две дози "Астра Зенека" и една бустерна на "Пфайзер". Заразил се, но имал само лека отпадналост и загуба на вкус и обоняние, без температура, сподели докторът. Един човек може и до 6 пъти да преболедува - както казват, добави лекарят. Затова спазвал стриктно мерките.


Имаме 2 или 3 пъти повече тествани спрямо миналата година заради изискването за зелен сертификат, така че тази стряскаща сега бройка нови случаи може предишната вълна да е била по-голяма, коментира д-р Миндов мрачните рекорди. Критерият е какво се случва в болниците, посочи той.


Общопрактивущате лекари все още не могат да изписват лекарства за безплатно симптоматично лечение на COVID. А и това са сериозни медикаменти, не може да се изпасват ангро, обяви шефът на софийската им организация.


Всеки лекар сам си преценявал дали да лекува болните по телефона. Категоричен е обаче, че болните не може да идват и да чакат пред кабинета с останалите пациенти. В своята практика той ги викал през отделен вход.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4232 |31.10.2021 Румен Леонидов: България издига в култ хората на меча, а не на словото . 23| 4441 |30.10.2021 Нападнаха ЛГБТИ център в София. Зад щурма - хора на Расате . 8| 3783 |29.10.2021 Първан Симеонов: Хората в България не живеят като европейци . 14| 3332 |29.10.2021 Министър Донев: С масовото тестване се откриват много нови случаи на хора без симптоми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads