Реклама / Ads
16| 3547 |16.01.2022 НОВИНИ

Джокович напусна Австралия. Вучич определи действията на страната като ”лов за вещици”

.
Източник: Twitter, Reuters
Сръбският тенисист, първата ракета на света Новак Джокович напусна Австралия, летейки от Мелбърн с полет за Дубай, Обединени арабски емирства. Това съобщи в неделя сръбското издание Курир.
 

Съобщава се, че Джокович е напуснал Австралия с полет за Дубай в 22:30 часа местно време. „С 15-минутно закъснение самолетът излетя от летище Мелбърн за Дубай, което означава, че след 11 дни ад Джокович напусна Австралия“, пише вестникът. Отбелязва се отново, че противно на надеждата, деветкратният победител в турнира в Мелбърн няма да може да участва в него.

 

Жалбата на Новак срещу решението на министъра на миграцията Алекс Хоук за анулиране на визата му бе отхвърлена от Федералния съд. Тенис звездата сподели, че е разочарован от решението, но го уважава.

 

Президентът на Сърбия Алексанър Вучич отбеляза, че австралийските власти сами са се унизили, след като са се подиграли със спортиста и той "може да се върне с високо вдигната глава в страната си".

 

"Ако те веднага бяха казали, че неваксинирани не могат да влизат (в Австралия), той нямаше да пристигне. А така той направи всичко, което трябваше, а след това започнаха заяждания в невиждан мащаб, нещо като лов на вещици", каза Вучич.

 

"Тези, които искаха да демонстрират някакви принципи, показаха, че нямат такива. Подиграваха се с тенисиста 10 дни, за да му съобщят решение, за което знаеха от първия ден", възмути се президентът.

 

Вучич подчерта, че са искали да покажат как "работи световният ред и какво могат да направят с всеки".

 

Президентът отбеляза, че австралийският съд "излъгал за броя на ваксинираните в Сърбия", подценявайки тази цифра. „В Сърбия броят на ваксинираните е по-голям, отколкото в много страни от ЕС, особено в съседните страни като България, Румъния, Словакия, дори Естония“, подчерта той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3413 |16.01.2022 Новак Джокович: Разочарован съм, но уважавам решението на съда . 40| 3510 |16.01.2022 Новак Джокович загуби обжалването си и ще бъде депортиран от Австралия . 18| 3291 |15.01.2022 Вучич към австралийските власти: Защо тормозите Джокович? . 7| 3234 |15.01.2022 Задържаха Джокович преди утрешното му изслушване в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads