Реклама / Ads
0| 6933 |03.02.2015 НОВИНИ

Джудиста арестуван в Унгария за източване на банкови карти

.
Пламен Илиев - Джудиста
Благоевградчанинът Пламен Илиев - Джудиста е арестуван отново зад граница. Този път Джудиста е заключен в Унгария за същото престъпление, в което е специалист, източване на кредитни карти. Според информацията Пламен Илиев е арестуван заедно с още двама от групата му от Благоевград.
 
Знае се, че Джудиста наистина не е в Благоевград от около месец. Няма информация и дали дясната му ръка Росен Василев- Роси е арестуван заедно с него, но и Росен го няма в областния център, пише struma.com.

Това е поредният арест за Джудиста. Той е с богато крими досие. Последно е задържан за източване на банкомати във Варна, тогава двамата с Роси бяха арестувани посред бял ден пред банкомат и десетки свидетели. Роси и Джудиста бяха задържани през лятото на 2009 година и в луксозния комплекс “Сани Ризорт” на полуостров Халкидики. Тогава гърците бяха пропищели от ежедневно източване на картите им. След разследване гръцката полиция откри група българи начело с Джудиста в хотел в комплекса, Росен Василев бе задържан в момент, в който поставял скимиращо устройство под един от банкоматите в комплекса.

При обиск в стаята на Джудиста, наета срещу 200 евро на вечер, бяха намерени около 40 000 евро, пластики и скамиращи устройства. В затвора в град Политерос около една година останаха Росен Василев - Роси, студентът Живко Марков и Димитър Димитров - Белята. Джудиста стоя в затвора няколко месеца повече, тъй като бе обвинен в организиране на престъпната група. Прокуратурата в Гърция поиска 20 години затвор за него, но впоследствие той подписа споразумение с гръцките власти, излезе на свобода и се върна в Благоевград. Съгласно споразумението Джудиста няма право да влиза в Гърция.

През 2011 година Пламен Илиев - Джудиста бе арестуван в София в автомобил, превозващ около 1 килограм хероин. Колата била собственост на санданчанина Валентин Георгиев-Изгорелия и той пое вината за наркотика. Така Джудиста се спаси от ареста.

Още един известен благоевградчанин е арестуван зад граница, но с наркотици, Големият Буздак е задържан в Испания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4919 |30.01.2015 Арестуваният митничар: Целта ми е да предотвратявам контрабанда . 1| 4686 |16.01.2015 Арестувани са двама фалшификатори на дебитни и кредитни карти . 30| 4721 |07.12.2014 Путин запозна Сърбия и Унгария с новия енергиен курс . 0| 4777 |21.11.2014 Шарков категорично: Няма ебола,"арестуваните" са освободени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads