Реклама / Ads
11| 5192 |28.04.2014 НОВИНИ

ДКЕВР ще мисли за ЕРП-тата още две седмици

.
Източник: Булфото
С още две седмици ДКЕВР отложи решението си за отнемането на лицензите на трите електроразпределителни дружества.
 

На 7 април решението вече беше отложено веднъж, за да може ЧЕЗ, ЕВН и Енерго–Про да се запознаят с мотивите на комисията по процедурите срещу тях. След това обаче от НЕК представиха пред регулатора нови доказателства за дълговете на ЕРП-тата към държавната компания.

Тук не става въпрос за търговски спор, тук става въпрос за механизъм, определен от държавната комисия на лицензиантите. Ние не сме граждански съд, ние сме държавна комисия, каза пред журналисти председателят на ДКЕВР Боян Боев.

На въпрос дали започналите преговори между НЕК и ЕРП-тата не обезмисля процедурата, започната от ДКЕВР, Боян Боев отговори: "Аз бих се радвал да успеят да ги уредят. Въпросът е чисто търговски, в случая дали могат да постигнат някакво споразумение, на самата процедура".

На днешното заседание трите електроразпределителни дружества, ЕVN България, ЧЕЗ Електроразпределение и "Енергопро - Продажби", заявиха, че поддържат становището си от предишните заседания, и искат прекратяването на процедурата по отнемането на лицензиите.

По отношение на предоставените от НЕК доказателства по време на последното заседание, от ЕVN България заявиха, че те не се отнасят към предмета на процедурата и затова дружеството не може да даде становище по тях. Именно заради поисканата от ЕВН отсрочка, ДКЕВР даде срок на дружествотото да подготви своята защита до 12 май.

Този срок важи и за останалите две дружества - ЧЕЗ Електроразпределение и "Енергопро - Продажби", които вече са предоставили своите становища по доказателствата, предоставени от НЕК.

И трите дружества заявиха, че действията им не са в нарушение на действащата нормативна уредба и действията на ДКЕВР са незаконосъобразни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5078 |15.04.2014 В. Николов: Одържавяването на ЕРП-тата ще се стовари като парен чук върху нас . 1| 5152 |15.04.2014 Д. Добрев: ДКЕВР се използва за бухалка срещу НЕК . 3| 6385 |14.04.2014 А. Тодоров пред Фрог: Скандалите с ЕРП-тата са пресилени . 9| 5313 |08.04.2014 Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири , превърнали са ДКВР в посмешище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads