Реклама / Ads
96| 6914 |30.07.2011 НОВИНИ

От днес София със зала на световно ниво

.
Бойко Борисов Източник: Стефан Димитров
Премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откриват новоизградената многофункционална спортна зала „Арена Армеец София".
 

Те ще присъстват и на първия спортен двубой в нея - приятелска среща между мъжките волейболни отбори на България и Сърбия.

Вчера, ден преди официалното откриване на новата многофункционална зала на 4-ти километър, организаторите показаха на журналистите съоръжението и от птичи поглед. На групи по 22-ма те бяха качени на специална платформа на 52 метра височина над земята, която е и въздушен ресторант.



Капацитетът на „Арена Армеец" е 12 529 седящи места, от които 3500 са на телескопични трибуни, а с правостоящи посетителите може да се стигне до 19 000 души. Залата беше изградена изцяло в рамките на 18 месеца. По договор тя трябва да се използва за осем вида спорт, но предлага възможност за практикуването на около 30. В новото спортно съоръжение е изградена и специална охранителна система, която заснема посетителите и засича хулигани, на които е забранено присъствието на спортни събития.

Президентът Георги Първанов използва социалната мрежа Facebook, за да похвали строежа на новата спортна зала в столицата, на която днес Борисов официално преряза.



„Радвам се, че след толкова години столицата ни най-после се сдоби с нова голяма многофункционална зала. България отдавна имаше нужда от подобно модерно и представително съоръжение”, пише той в профила си. „Дано новата арена донесе многобройни успехи за българския спорт и вълнуващи мигове за всички фенове. Надявам се, че началото ще бъде поставено с хубав волейболен мач между нашия отбор и отбора на съседна Сърбия”, допълва още той.

Заради откриването на спортната зала днес бяха въведени временни промени на движението в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5971 |29.07.2011 София става за чудо и приказ . 11| 4879 |26.07.2011 Либийската опозиция-разграничена от бунта в София . 9| 5439 |25.07.2011 Преврат в либийското посолство в София . 33| 8613 |24.07.2011 Маргарита Попова: Няма проблем в комуникацията Брюксел-София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads