Реклама / Ads
8| 4433 |11.04.2020 НОВИНИ

Добра новина от Пловдив: Изписаха излекуван от COVID-19 след тежко боледуване

.
Гордият екип на болницата със спасения пациент
49-годишният старши сержант от Карлово, който е бил настанен в специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив, успя да пребори коронавируса с помощта на медиците от болничното заведение и беше изписан, съобщават от лечебното заведение.
 

Той е бил на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му, е бил екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента той е в добро здравословно състояние, като след 12 дни интензивно лечение в „Пълмед“ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

 

„Прогнозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация, е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента, постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“, коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“.

 

Старши сержантът постъпва в болницата на 30 март след превеждане от МБАЛ „Карлово“ със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, както положителна проба за коронавирус. Той веднага е настанен в специализираното отделение на „Пълмед“, където е интубиран и му е проведено интензивно лечение.

 

В болницата за лечение в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с положителна проба за коронавирус. Днес ще бъде изписан още един пациент– мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на COVID-19 и изчистен от вируса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4272 |09.04.2020 10 години съжителство и най-накрая успех: Секс между панди стана световна новина . 9| 5123 |07.04.2020 Пиар експерт: Ако свикаш извънреден брифинг без да имаш извънредна новина... . 1| 3889 |07.04.2020 Лоша новина: Броят на починалите от К19 в Испания расте . 2| 4271 |26.03.2020 Аркади Шарков: Не е добра идея НЗОК да финансира лечението на болните от COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads