Реклама / Ads
15| 4887 |22.08.2024 НОВИНИ

Дойдоха за гей хората, защото ги търпяхме. Напомняйте - диванът създаде Хитлер

.
Валентин Вълканов
"Напомняйте на хората около вас - диванът създаде Хитлер, не някаква абстрактна лошотия, диванът. Тоя, дето го мачкаме, като да е олимпийска дисциплина, щото са ни вдигнали доматите с 30 стотинки и някой трябва да е виновен, за да сме невинни жертви", пише Валентин Вълканов.
 

"Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.


Когато дойдоха за социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.







Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.


Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.


Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят."


Мартин Нимьолер

 

---


Така. Дойдоха за гей хората. Доста време ги търпяхме и накрая официализираха комплексарската си омраза.


Следващите са "чуждестранните агенти".





Напомняйте на хората около вас - диванът създаде Хитлер, не някаква абстрактна лошотия, диванът. Тоя, дето го мачкаме, като да е олимпийска дисциплина, щото са ни вдигнали доматите с 30 стотинки и някой трябва да е виновен, за да сме невинни жертви.

 

Валентин Вълканов, Facebook. Вълканов е социолог, университетски преподавател и член на екипа на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания, автор на изследвания за руската пропаганда у нас

 


 

Контекст: „Черен списък”, който включва варненски учители, беше разпространен от „Възраждане”. В него са описани имена, както и работни места на учители от Варна, които са се подписали против поправките в Закона за училищното и предучилищното образование. Промените забраняват "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация" в учебните заведения. В публикацията се призовава родители да търсят обяснение от директорите на училищата, които са включени в този списък.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2335 |22.08.2024 След Слави и "Величие": Виктория Василева си прави партия, Етиен Леви пак в политиката . 0| 2143 |22.08.2024 Внимание: Измама в интернет лъже за Летище София, крадат данни . 7| 9186 |22.08.2024 "Възраждане" разпространява "черен списък" на учители, които са против анти-ЛГБТ закона. Дава ги на прокурор . 0| 2248 |22.08.2024 "Никога не съм мечтал за нещо подобно": Снуп Дог натрупа 9 млн. долара от изявите си около Олимпиадата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads