Реклама / Ads
43| 4861 |11.07.2020 НОВИНИ

Дончев, Сачева и Каракачанов: Имаме една България, да я пазим

.
Деница Сачева, Томислав Дончев, Красимир Каракачанов
Министерския съвет не е на Бойко Борисов. Полицията не е на Младен Маринов. Президентството не е на Румен Радев. Тези институции са на България. Да я пазим, зщото друга си нямаме. Който, каквито и политически сметки да прави, нека да я пази.
 

Това заяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

 

"Искам цялата власт сега и безконтролно означават думите на президента, ако някой я иска, да обясни какво иска", каза още Дончев.

 

Този път до него бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и социалният министър Деница Сачева, която повтори тезата си от ранния сутрешен брифинг тази сутрин:

 

"Нека да мислим за това не просто как да подкрепяме псевдопроекта "Българско лято", а какво ще се случи с българската зима. Не чуваме какво следва след протестите. Човек, който подбужда към това, трябва да има ясен план за действие".

 

Сачева заяви още, че "политическият катаклизъм", който се опитва да практикува президентът Румен Радев, е опасен за държавата.

 

"Затова призовавам - да излезем от личните нападки и да потърсим начин да се възстанови институционалния диалог", допълни още Сачева.


"Ако демокрацията не е по мярка на някого, да има смелостта да излезе и да го каже. Правителството е избрано законно и в този смисъл призиви за метежи и как хората от правителството трябва да ги вкарат в затвор, ми напомнят за други практики и друго време", заяви още тя.

 

"Господин Радев за 24 часа не намери време да коментира новината, която развълнува гражданите - че влязохме в чакалнята за ERM II. Дори днес намекна, че може би има забележки и към Европа. Ако някой има други планове за България извън демокрацията, извън плановете за европейско развитие, да излезе и да го каже", заяви още социалният министър.

 

Управляващите още веднъж призоваха протестиращите да не се поддават на провокации и да не влизат в режим на насилие.

 

"Призовавам да се уважават институциите на България. Нямаме друга държава", завърши още Сачева.

 

Изявлението и бе последвано от изказване на Красимир Каракачанов.

 

"Не съм вярвал, че ще ми се наложи в качеството ми на министър на отбраната да коментирам изказванията на президента, който уважавам като институция и бивш офицер. Но се налага", започна военният министър.

 

Той заяви - недопустими са били действията на гардовете от НСО преди няколко дни, за което те ще бъдат наказани. Но заяви - вината не е на правителството и службата не е подчинена нито на премиера, нито на който и да било министър.

 

"Чух, че президентът призова полицаите да не изпълняват заповедите на началниците си. Но не чух призив към добре организираните групи провокатори, които съвсем съзнателно атакуваха полицията - хвърляха бутилки и други предмети. Направиха опит да пробият кордона. Това бяха добре организирани групи, за разлика от повечето хора, които бяха в цащита на Радев и бяха мирни и културни", посочи Каракачанов.

 

Той заяви - всеки български гражданин има право да протестира, но очаква от всички да призоват хората да не провокират полицията по никакъв начин.

 

"Това са същите служители, на които плащаме, за да ни пазят. Българският полицай не е враг на обществото. Има четирима ранени униформени. Това не е от братски прегръдки. Не си играйте с огъня. Призовавам и полицаите да гледат своите задължения", заяви още Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5347 |01.07.2020 Деница Сачева: Не следя какво говори Мая Манолова. Троловете ги изключвам . 3| 4923 |12.06.2020 Каракачанов: Въпреки Covid-19 парите за армията няма да се пипат . 21| 5821 |10.06.2020 Каракачанов: Защо ГЕРБ и МВР се страхуват от доброволните отряди? . 4| 4518 |08.06.2020 Деница Сачева: 290 000 са безработните у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads