Реклама / Ads
7| 3630 |03.01.2022 НОВИНИ

Доц. Ангел Кунчев: Всички с Омикрон са на домашно лечение, карат го леко

.
Доц. Ангел Кунчев
Всички с Омикрон у нас са на домашно лечение. Карат го леко-с температура и отпадналост. Омикрон ни изненада - заобикаля имунитета три-четири месеца след имунизацията. Няма ваксина, която да пази на 100 процента, дори противогрипната. Въпреки това, ваксинацията е най-ефективното средство. След 3-4 месеца, най-доброто е да се направи бустерна доза.
 

Това каза по БТВ доц. Ангел Кунчев относно новия вариант на коронавирус.

Имаме 32 случая на съмнения за използване на фалшив сертификат. Ораните на реда ще проверяват къде това лице е имунизирано, вписан ли е във всички журнали. Мисля, че ще се носи наказателна отговорност. Според мен коронавирусът ще си тръгне след 2-3 години.

 

Мерките ще зависят от степента на разпространение. Ако пи нас се сучи това, които се случи във Великобритания, ситуацията няма да е чак толкова драматична. Но такива паралели са опасни, защото процентът на ваксинация е различен.

 

През двете година минахме през зелия набор от мерки Не трябва да се хвърляме нито в едната, нито в другата крайност.  В учебния процес ще вземем мерки при крайна необходимост. Не го планираме в момента, но го имаме предвид. Не е висока сега заболеваемостта.

 

При нова вълна очаквам още повече случаи. Пълен локдаун е изключен. Той удря нормалния живот на хората. Във Великобритания имаше удвояване на всеки два дни. По-важно е колко хора ще имат нужда от болница и колко хора ще дадат жертва. И при по-ниска смъртност натискът върху болниците ще е много голям.

 

Здравната система ще издържи, дотолкова, доколкото ще се има нужда от болнично лечение. Очаквам бум на Омикрон и в зимните курорти. Пробите са взети преди Коледа. Няма забавяне при колегите. След 10 дни ще имаме резултат за 300-400 проби. Няма израз домашен тест. Не може да се разчита на тези резултати. Има правило-ако искате да сте сто процента сигурен в диагнозата- трябва едно-писиар.

 

Ако пробата се вземе в началото на клиниката, е много възможно тя да е отрицателна. Един учебен процес, ако засегне 20 процента от децата, той се проваля от само себе си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3374 |02.01.2022 Лавинна опасност във всички български планини . 10| 4403 |02.01.2022 Д-р Сила: Омикрон ще докара до ръба всички задъхани здравни системи . 22| 4122 |30.12.2021 Доц. Ангел Кунчев: Омикрон удвоява случаите на всеки 2-3 дни . 4| 3039 |29.12.2021 Румен Драганов: Почти всички зимни курорти в страната са изцяло пълни с туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads