Реклама / Ads
9| 4259 |16.12.2020 НОВИНИ

Доц. Добрин Василев: Една огромна смъртност преди избори не върши услуга на никого

.
доц. Добрин Василев
Винаги и многократно се е случвало експертните становища да бъдат пренебрегвани от политическото ръководство на държавата. Една огромна смъртност преди избори не върши услуга на никого. Разумно и компромисно е предложението мерките да се запазят до края на януари.
 

Това заяви пред БНР доц. Добрин Василев, началник на клиниката по кардиология в Александровска болница. 


Той обаче определи като недобра идея връщането на малките ученици в класните стаи в нормален режим и без никакви мерки. Лекарят бе категоричен, че начинът на контакт между отделните паралелки да бъде сведен до минимум.


“Идеята за отваряне на ресторантите към хотелите е отдавна, проблемът е, че по стар български обичай се съмнявам, че оставащите изисквания бъдат спазвани“, смята още доц. Василев.


По думите му инициативата на контролните органи е задължителна и трябва да бъде прилагана безусловно: 


“Хората трябва да проумеят, че старата приказка - кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи, важи с пълна сила за тази епидемия. Болниците са препълнени, това не са нормално функциониращи здравни заведения. Това не може да продължава прекалено дълго, защото хората ще прегорят и ще абдикират от задълженията си. Все още стискаме зъби, оказва се, че сме доста издръжливи. И както казват колегите - защо аз да си рискувам живота заради кефа на някой друг“. 


Според доц. Добрин Василев това, че 1/3 от населението би искала да се ваксинира, не е лошо, защото: 


“Когато дойде ваксината и тези 30% се ваксинират и се види, че те не умират, не им порастват рога и копита, това ще е добър стимул за останалите и процентът на ваксинационното покритие ще се повиши“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3912 |15.12.2020 Искрен Веселинов: Една нация, формирана под Титовия режим, иска да присвои постиженията на българската цивилизация . 3| 3207 |15.12.2020 „Правосъдие без каскет” за поредна вечер ще искат оставките на главния прокурор и ВСС . 11| 3198 |14.12.2020 Гореща точка: Беларус. Поредна порция арести след протестите срещу Лукашенко . 12| 3840 |13.12.2020 Лекар: Ние сме на една война. Лечението срещу ковид е малко ефективно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads