Реклама / Ads
36| 3359 |06.05.2023 НОВИНИ

Доц. Георги Лозанов: Радев нито веднъж не спомена НАТО в речта си

.
В днешната си реч президентът Румен Радев говори за националната сигурност, но нито веднъж не спомена НАТО.
 

Това заяви пред Българското национално радио доц. Георги Лозанов по повод думите на държавния глава пред военните. 

 

"Една моя изненада - слушах речта на президента по повод Гергьовден. Той говори за националната сигурност, за това, че България има нужда да защити своята национална сигурност, но нито веднъж не спомена НАТО, все едно не сме НАТО-вска държава. Бях много изненадан, защото в крайна сметка основата на нашата национална сигурност в момента е тази колективна сигурност, която НАТО осигурява. Иначе кой знае по какъв начин сега отново щяхме да сме под силно съветско влияние, нещо като Беларус. Не е лошо в този ден, освен за нашата армия, да поговорим и за нашите партньори, на които твърде много разчитаме", обясни преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет. 

 

Той бе категоричен - очевидно има хибридна война - пропаганда плюс корупция, която върви от Изток на Запад. Обществото пък по думите му живее в ситуация на постистина.

 

“Тя има за цел по един или друг начин да промени прозападната ориентация на българското общество и не само на българското, като създаде фалшиви конспиративни теории, така че Западът, западният свят, либералната демокрация да се окаже лошият избор, а бившата ни просъветска ориентация да се окаже истинската национална перспектива пред България. За съжаление, доста големи жертви на ниво съзнание взима тази пропаганда", коментира доц. Лозанов.

 

Според него една от причините България да стои ниско в класацията на “Репортери без граници” е обвързаността и влиянието на властта върху медиите. Подобрението през последните 2-3 години според Лозанов е свързано с липсата на ясна властова композиция. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2740 |06.05.2023 Радев: Важно е да има правителство и депутатите да приемат бюджета и важните закони . 27| 2891 |06.05.2023 Радев остро пред армията заговори за дилетанщина, бездействие и пагубни решения . 1| 3392 |05.05.2023 Пътят на Георги Семерджиев след катастрофата до дома му е запечатан от множество камери . 4| 4675 |04.05.2023 Кристалина Георгиева: Има риск от икономическо разделяне на света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads