Реклама / Ads
27| 2874 |06.05.2023 НОВИНИ

Радев остро пред армията заговори за дилетанщина, бездействие и пагубни решения

.
В лекомислие, липса на далновидност, дилетанщина, пренебрегване на рисковете за сигурността на страната, размита колективна отговорност и неграмотни користни експерименти обвини в речта си по случай Деня на Българската армия презинентът Румен Радев.
 

Държавният глава и върховният главнокомандващ направи изявлението си веднага след тържествения водосвет и преди началото на военния парад.

 

Думите му обаче бяха остри.

 

"В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези опасни времена след години на неграмотни и користни експерименти над въоръжените сили. Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете в страната за сигурност. Бездействието и пагубните решения бяха размити в колективната безотговорност. Като президент, върховен главнокомандващ и офицер искам да кажа, че развитието на въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина", коментира Радев.

 

Той посочи, че празникът на армията е напомняне, че народът ни трябва да е сплотен в името на националния интерес на България.

 

Бойните знамена и знамената светини бяха осветени от Мелнишкия епископ Герасим.

 

"Днес свеждаме глави пред жертвения подвиг на всички знайни и незнайни войни, отдали живота си за нашата родина, както и пред тези, които продължават тяхното родолюбиво дело. За всички тях, достойни чеда на майка България, които с цената на живота си отстояват сигурността и държавния ни суверенитет, днес нашата Света църква горещо се моли Господ да ги укрепява и да им дава сили в жертвеното им служение. Да просим от Бога мир и благоволение между човеците, който Христос ни остави заедно със своя завет - на любовта, мъдростта и човеколюбието", каза епископ Герасим в словото си.

 

"Целият личен състав, който участва, е изключително мотивиран. Момчетата и момичетата тренират от няколко седмици. Ние сме тук. Съществуваме заради вас и ще бъдем на мястото си. На парада ще видим техниката, с която разполагаме, но най-вече ще видим хората, които са съставната част на Българската армия. Защото каквато и да е техниката, важни за хората", каза в специалното студио на БНТ ген.- майор Деян Дешков - командир на Сухопътни войски и командващ парада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3265 |06.05.2023 Стоянов: Красива целофанова опаковка е предложението да дадем съветското оръжие на Украйна в замяна на ново . 4| 3188 |05.05.2023 Министър Христов: България губи най-малко 17 млрд. лв., ако не предоговори ПВУ . 1| 2637 |05.05.2023 Председателите от предходния парламент ще ръководят комисиите . 42| 14048 |06.05.2023 Полковник Вилис Цуров пред Фрог: Правим парад, а военният бюджет стига само за заплати и издръжка на инфраструктурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads