Реклама / Ads
1| 2675 |05.05.2023 НОВИНИ

Председателите от предходния парламент ще ръководят комисиите

.
Парламентарно представените партии не успяха да постигнат консенсус за определяне на председатели Източник: БГНЕС
Народните представители приеха допълнение в Правилника за дейността си, което предвижда, когато няма избрано ръководство на постоянна комисия, заседанието й се води от определен от председателя на НС неин член. Решението ще влезе в сила след публикуването му в ”Държавен вестник”.
 

Председателя на парламента Росен Желязков допълни:

 

„Така, както се разбрахме на Председателски съвет, заседанията ще бъдат председателствани от председателите, които са били от предходния парламент. Ако някой от председателите не е представен в тази легислатура от съответната политическа сила, която предходния парламент е излъчила председател, тези, които са били водени от „Български възход“, съответно, ще бъдат председателствани от „Има такъв народ““.

 

До решението се стигна, след като парламентарно представените партии не успяха да постигнат консенсус за определяне на председатели. 

 

Близо час и половина продължи спорът дали това не нарушава разпоредбите във вече приетия Правилник. Не беше приета идеята на ПП-ДБ правилото да важи само за първото заседание.

 

Опасението на Николай Денков:

„Може, както казах вече не един път, да се окаже, че ние ще бъдем в състояние на цяло Народно събрание, което работи под командването на един-единствен човек и това е председателят на Народното събрание“.

 

Заради разменените остри реплики между ПП -ДБ и Възраждане парламентарната група на БСП напусна пленарна зала до - цитирам - приключване на водевила.

 

След изслушването на вицепремиера Атанас Пеканов и служебния министър Росен Христов е предвидено да бъдат гласувани предложения за състав на постоянните комисии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2784 |05.05.2023 Започва разпределянето на комисиите в парламента . 0| 2528 |04.05.2023 Парламентарните комисии ще започнат работа без председатели засега . 0| 2610 |03.05.2023 Българският художник Греди Асса с изложба в Европейския парламент по покана на Цветелина Пенкова и посланик Бончев . 4| 2983 |02.05.2023 Парламентът на Украйна определи официално думата “рашизъм” като “модерен руски фашизъм”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads