Реклама / Ads
26| 18697 |15.02.2022 НОВИНИ

Доц. Инджов: Около Борисов е все по-напечено. Предполагам, че наистина става въпрос за пране на пари в големи размери

.
Доц. Иво Инджов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Това, което научавам от снощи, ми дава основание да направя обосновано предположение, че наистина става въпрос за пране на пари в големи размери, за които сигнализира испанската полиция. Пране на пари в три направления – луксозна къща в Барселона, луксозна лимузина и луксозен бутик, който работи на загуба. Има две следи на финансиране, анализирани на този доклад, от източници и фигури, свързани с българския бивш премиер. Надали става въпрос само за присъствие на негова снимка. Около Борисов става все по-напечено и горещо.
 

Това коментира пред Нова телевизия политологът доц. Иво Инджов по повод доклада за „БарселонаГейт“, който излезе вчера.

 

В защита на бившия премиер Бойко Борисов се изказа продуцентът Виктор Димчев, който нарече скандалния доклад „просто справка“ и „медийна димка“. Според него нямало никакво нарушение.

 

„Това е един доста неясен сюжет, който преразказва медийни публикации отпреди няколко години. Това нещо се появява само на територията на България. В Испания разследващите журналисти нямат такава информация“, каза той.

 

„Защо Бойко Рашков не е изкарал тази справка“, попита Димчев. Според него с тази „справка“ Кирил Петков се опитвал да отмести фокуса от част от „многобройните скандали, които заливат нашата страна“.

 

Според Инджов обаче МВР си върши работата, а топката е в прокуратурата, за която има основателни съмнения, че просто тупа топката и не иска да бръкне по-дълбоко както в този случай, така и в случая с т. нар. Мата Хари, нощното шкафче и кюлчетата.

 

„Но минава време, медии и специализирани служби, в случая испанските, си вършат работата и пъзелът се подрежда. Факти, които в началото бяха само споменавани в публичното пространство, обрастват с информация и накрая и МВР, и българската прокуратура ще трябва да действат решително, за да стане ясно каква е връзката на Бойко Борисов, в качеството му на премиер тогава, с тези сюжети, свързани с пране на пари“, обясни политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3261 |15.02.2022 Шолц търси диалог с Путин заради напрежението около Украйна . 10| 19022 |14.02.2022 Николай Радулов за оправданията на Борисов: И Путин няма къща . 38| 6252 |14.02.2022 Борисов изнервен: Нито съм имал къща или други имоти в Барселона, нито имам, нито ще имам . 13| 7859 |14.02.2022 Петков за доклада за БарселонаГейт: Има снимки на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads