Реклама / Ads
5| 3184 |07.10.2021 НОВИНИ

Доц. Кунчев: В пълния разгар на четвъртата COVID вълна сме

.
Доц. Ангел Кунчев Източник: стопкадър, БНТ
Намираме се в пълния разгар на четвърта COVID вълна. След едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът продължава. 340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента. Това коментира пред Българската национална телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 

Той увери обаче, че все още здравната система работи почти нормално, но предупреди: „В отделни райони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където ситуацията вече се нормализира, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик“.

 

Що се отнася до мерките, доц. Кунчев обясни: „Винаги могат да се затегнат, когато това е необходимо и оправдано, но е доста болезнено. От една страна това страшно много умори и изнерви хората, от друга - много хора започват да пренебрегват опасността и са по-малко склонни да правят жертви заради друг“.

 

Той коментира и възникналите въпроси около удължаването на срока на ваксините. Според него флаконите се съхраняват правилно и е доказано, че свойствата на медикамента остават непроменени повече от година.

 

„Мога да гарантирам, че до пристигането в България и влизането в складовете, съхраняването на ваксините се спазва“, подчерта доц. Кунчев.

 

Той бе категоричен, че издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление. „Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лева и след това влизат в болница“, коментира доц. Кунчев.

 

„Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ. Франция недемократична страна ли е“, попита здравният инспектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3309 |05.10.2021 Доц. Кунчев: Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата COVID вълна . 19| 3427 |01.10.2021 Ангел Кунчев: За четири месеца починалите ваксинирани срещу коронавирус са 0,77% . 4| 3012 |30.09.2021 Доц. Кунчев: Няма основание да се говори за нов национален локдаун . 1| 3331 |27.09.2021 Доц. Кунчев: България има проблем с първа и втора игла, нека после да мислим за трета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads