Реклама / Ads
13| 4276 |16.10.2015 НОВИНИ

От ДПС настояват за позиция на правителството за убития афганистанец

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан
Снощи България и светът бяха разтърсени от новината за първия убит от полицаи мигрант на територията на Европейския съюз. За съжаление това се случи в нашата страна. Това заявяват в отворено писмо до медиите от партията на Лютви Местан по повод снощния инцидент край бургаския град Средец.
 

Още преди две седмици ДПС имаше настоятелен призив към Държавния глава за свикване на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. На него трябваше да се разгледа задълбочаващата се криза с мигрантите и бежанският поток, който става все по-сериозно предизвикателство и за България и за Европейския съюз като цяло, припомнят хората на Местан. Нашата идея бе да се разгледат политически и експертни мерки, които да осигурят повече сигурност, но без човешки жертви. Ако това бе сторено и КСНС бе постигнал съгласие за действията на специализираните органи на българската държава, може би нямаше да се стигне до този инцидент, на мнение са от ДПС. Буди недоумение фактът, че цели 18 часа след инцидента няма официална позиция на българското правителство, няма официална позиция на ресорния министър и вицепремиер по коалиционните политики Румяна Бъчварова, възмутени са те. Категорично не приемаме и осъждаме позицията на коалиционния партньор на властта - Патриотичния фронт, изразена от лидера на НФСБ, че трябва да се стреля на месо. Куршумите на месо биха убили не само бежанците, тези куршуми убиват идеята за Европа на хуманизма, демокрацията и свободата. Нито България, нито която и да е държава от ЕС може да пресреща с куршуми човешката трагедия. Трагичният инцидент е още едно доказателство за необходимостта Европа да разработи нови стратегии и ново визионерство за справяне с бежанската вълна, за своята сигурност и за своето бъдеще, завършват писмото си от Движението за права и свободи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3948 |13.10.2015 Главчев: Правителството полага всички усилия оперативните програми да са достъпни . 0| 4213 |13.10.2015 Йотова: Местните власти са оставени от правителството да се справят сами с бежанската криза . 32| 6897 |13.10.2015 Бъчварова: Лекари настояват Сидеров да се извини за скандала . 9| 8046 |10.10.2015 Кючуков: Почивка за ИДИЛ, докато Турция бомбардира кюрдите, Русия – сирийската опозиция, а САЩ – Асад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads