Реклама / Ads
8| 4556 |29.10.2010 НОВИНИ

ДПС обвини ГЕРБ в партиен протекционизъм

.
Лютви Местан
Притесненителна е практиката при провеждане на конкурси за директори на общински и държавни училищада се назначават удобни на ГЕРБ хора. Това се казва в декларация, която оповести в парламента заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.
 

Местан посочи, че ръководители на регионални служби от ГЕРБ във взаимодействие с ресорни министри провеждат опасна политика на използване наназначения в организации на бюджетна издръжка с цел така да създадат гръбнака на ГЕРБ във връзка с предстоящите президентски и местни избори.

Местан обясни, че спечелилите конкурса като правило се назначават с договори за три месеца. След изтичане на тримесечния срок, ако си неудобен и не си „слушкал“, договорът бива прекратен и на твое място се назначава друг до провеждането на нов конкурс и намирането на най-подходящите, т.е. послушните лица, посочи той.

Зам.-председателят на ДПС даде пример с конкурса за директор на СОУ „Христо Ботев“ в град Джебел, който е спечелен с убедителна преднина от Незиха Хасан, която по-късно е освободена след изтичане на тримесечния договор без никакви аргументи. Той посочи, че такъв е и случаят с конкурсите в други две училища в села от Кърджалийско.

Вината на тези хора е, че през тези три месеца са отказвали да изпълняват политически поръчки на началника на регионалния инспекторат да подменят всички и да назначат лица, близки до ПП ГЕРБ, заяви заместник-председателят на ДПС. Днес в Джебел с полиция се опитвате да вкарате в директорския кабинета лице, събрало само 103 точки на конкурса срещу 124 на освободената Незиха Хасан, отбеляза Местан. Той призова да се вземат мерки да се поправи тази несправедливост. По думите му управлението на ГЕРБ не се нуждае от провокиране на социално напрежение.

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев увери, че информацията, която изнася Лютви Местан, ще бъде проверена и ако има нередности, ще бъдат отстранени. Той отбеляза, че тази процедура за конкурси за директори не се отнася само в тези населени места, в които има или не кандидати на ДПС. ГЕРБ е партия на прозрачността, коментира Велчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5956 |30.09.2010 Еколози обвиниха Бойко в сергейщини . 0| 5468 |08.09.2010 Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Цонев и компания . 1| 6356 |08.09.2010 Прокуратурата обвини бандата за отвличания на "Наглите" . 17| 5126 |02.09.2010 Борисов скастри червените, обвини ги в бойкот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads