Реклама / Ads
82| 17715 |30.01.2010 НОВИНИ

ДПС писа “слаб” на визитата на Борисов в Турция

.
Христо Бисеров
Българските политици са на по-ниско ниво от турските. Тази констатация направи новият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров в “Станция Нова”. Заместникът на Доган даде слаба оценка за визитата на българския премиер в южната ни съседка. Според него посещението на Бойко Борисов показало нагледно разликата на класите между двамата премиери.
 
Ердоган бил на много високо ниво, а българският му колега доказал, че е самоук.
От тази среща турският премиер извлекъл само дивиденти.

Ердоган поиска помощ за ЕС, Турция да играе решаваща роля в “Набуко”, язовир на р. Тунджа, разрешаване на спорния проблем за устието на р. Резово и облекчен режим за турските граждани, идващи в България. И за петте проблема получи одобрение и подкрепа от нашия премиер. Какво спечели срещу това Борисов? Поиска имотите на нашата Екзархия – отговориха му, че съдът ще реши правата ни. Поиска обезщетение за имотите на тракийските бежанци – отговориха му, че ще се вземат мерки, ако реши междуправителствената комисия. Кой победи в случая – попита саркастично Христо Бисеров водещата Диана Найденова.

Заместникът на Сокола дава интервю след 8 години мълчание пред медиите. Но хасковският адвокат се оказа също толкова скучен и безличен като политик, както и по времето на Иван Костов. Тогава Бисеров беше главен секретар на синята партия и го наричаха Сивия кардинал.

Бисеров не пропусна да обясни и как се е стигнало до разрива му с Иван Костов и излизането му от СДС. Не обвинения за корупция и злоупотреба с власт били водещи за раздялата му със сините, а разминаванията в разбирането за правене на политика през последната година от управлението на Костов, както и тактиката за влизането в бъдещия парламент.
Аз настоявах ОДС да създаде коалиция с ДПС и зараждащата се тогава формация на Симеон Сакскобурготски, обясни Бисеров. Това било успешното политическо решение към този момент, но Костов и Соколов били противници на такъв политически път. Депесарският лидер обаче не можа да отговори дали правителството на царя щеше да краде по-малко, ако в него участваше СДС, и нямаше ли това пак да компрометира демократите?

Бисеров призна, че не се интересувал защо шефът му не ходи на работа в парламента, нито имал намерение да го пита за това. По-лесно е да говоря и коментирам действията на Борисов и ГЕРБ, отколкото на Ахмед Доган, каза депутатът. Той не знаел, че на турски “еврофондове” се превеждали вече иронично като “догансофра”.

Бисеров коментира, че ДПС ще извлече само ползи от това, че е в опозиция, а за предстоящите президентски избори, можело да имат капацитет да издигнат собствена кандидатура.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4415 |09.07.2008 К. Райс връща визитата на С. Станишев . 6| 5520 |17.01.2008 50 протестират срещу визитата на Путин, 500 ги пазят . 5| 5036 |13.01.2008 Драконовски мерки за сигурност при визитата на Путин у нас . 1| 6056 |12.06.2007 Арабин-снайперист е бил заловен в София часове преди визитата на Буш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads