Реклама / Ads
2| 4430 |09.07.2008 НОВИНИ

К. Райс връща визитата на С. Станишев

.
Основна тема на разговорите щели бъдат съвместните американо-български военни съоръжения, които започват да действат пълноценно на българска територия, но ще стане дума и за отпадането на визите за български граждани за САЩ.
 

 

Държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс пристига днес у нас.

В програмата й са включени срещи с президента Георги Първанов, с министър-председателя Сергей Станишев и с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин. Президентът ще награди К. Райс с орден “Стара планина” – първа степен за изключително големите й заслуги за решаване на казуса с българските медици в Либия и за завръщането им в България.

Знак, че България е важна страна в европейски мащаб, разчете в посещението на американския държавен секретар председателят на Атлантическия клуб проф. Любомир Иванов.

Соломон Паси на свой ред отбеляза, че визитата на Райс в София следва почти веднага след посещението на премиера Станишев във Вашингтон, затова изглежда естествено изпълнението на постигнатите там споразумения да бъде внимателно следено.

По време на посещението си в България Кондолиза Райс ще обсъди с българските власти редица въпроси, сред които изграждането на петролопровода “Набуко”, възможностите за нови американски инвестиции в България, отпадането на визите за български граждани за САЩ, участието на български войски в мисиите в Афганистан и Ирак и развитието на ситуацията в Косово.

Това е второто посещение на Кондолиза Райс в България. Първото беше през април 2006 г., когато тя подписа с външния министър Ивайло Калфин Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната. Визитата и сега ще премине при засилени мерки за сигурност.

Целият център на столицата ще бъде затворен от 8 до 17 часа.

- Влизането в двете посоки, престоят и паркирането по бул. „Брюксел", се забранява за времето от 8 до 17 ч.

- Забраната за влизане в двете посоки, престой и паркиране от 8 до 17 ч. е наложена още за бул."Цар Освободител" между бул."В. Левски" и пл."Независимост", бул."Княз Дондуков" между ул."Раковски" и пл."Независимост" с изключение на трамваите, пл."Независимост", пл."Атанас Буров", ул."Леге" между ул."Позитано" и пл."Атанас Буров", ул."Съборна" между ул."Княз Александър Първи" и пл."Света Неделя".

- За същия период се забранява престоят и паркирането на автомобили по бул."Цариградско шосе" и локалните му платна, булевардите "Цар Освободител", "П.Ю.Яворов", "Никола Вапцаров", "Евлоги Георгиев", "Княз Дондуков", "Ситняково", "Шипченски проход", "Черни връх", улиците "Козяк", "Безименна", "Оборище" между булевардите "Евлоги Георгиев" и" В. Левски". 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5064 |18.06.2008 ЕС определи правилата за връщането на незаконните имигранти . 21| 5202 |06.06.2008 НДСВ: Клеветите срещу Симеон целят връщането на двуполюсния модел . 4| 4622 |14.05.2008 Наш командир се кара с италианци в Афганистан, връщат го . 5| 4992 |12.02.2008 Нова фондация ратува за връщането на българи от чужбина у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads