Реклама / Ads
1| 4422 |12.07.2024 НОВИНИ

Dubioza: Българите пак да носят домашна ракия, чакаме ви в Созопол

.
Наближава големият концерт на Dubioza Kolektiv на 2 август в Созопол. В разгара на лятото шоуто на стадион „Арена Созопол“ се очертава да бъде повече от горещо. Самите музиканти вече дори си представят и разхлаждащия му финал – с освежаващо нощно плуване. Затова напомнят на феновете да си носят и банските.
 

Btvnovinite.bg разговаря с двама от членовете на бандата - Брано Якубович (електронни) и Ведран Муягич (бас китара). Eто какво споделиха те преди концерта в Созопол.





"Обичам да свиря в Dubioza Kolektiv, защото това ми позволява да правя две от любимите си неща: да свиря музика и да пътувам, докато срещам нови хора. Всеки ден носи нещо интересно. Харесва ми да улавям тези моменти с камера и да създавам кратки видеоклипове. Докато групата ги използва за социалните медии, аз ги правя за себе си. Представям си как ще споделям тези спомени с внуците си, когато стана старец, припомняйки си къде съм бил и какво съм правил. Ако искате да видите как изглежда турнето на Dubioza, разгледайте го в нашите социални медии", каза Брано.  

 

"Един от концертите ни в "Арена" в София беше особено запомнящ се, защото много хора ни донесоха домашните си ракии. Афтърпартито зад кулисите продължи дълго през нощта, оставяйки трайни впечатления - не само в сърцата ни, но и в храносмилателната ни система, а в крайна сметка и в главите ни на следващия ден".

 
"Влюбихме се в България по време на първия ни концерт в "Маймунарника" в Борисовата градина през 2011 г. или някъде по това време. От този запомнящ се концерт насам сме си поставили за цел да се връщаме редовно. Ще ви бъде много трудно да се отървете от нас!".

 

"В момента записваме три различни EP-та - едно на босненски, едно на испански и едно на английски език. Така че 15 нови песни са на път!", казаха музикантите от Dubioza.

 

"Най-любимият ни български изпълнител за всички времена е, разбира се, Тодор Колев", споделят те.





На въпрос дали искат да кажат нещо на българската публика преди концерта в Созопол, отговарят така:

 

"Моля, донесете отново домашната си ракия, но този път останете с нас и ни помогнете да я изпием".

 

Dubioza Kolektiv вече са на път със своето лятно европейско турне, което преминава през някои от най-шумните фестивални сцени, преди музикантите стъпят у нас на 2 август. Участие ще вземат още три обичани банди – Jaya The Cat, Q-Check и „Обратен ефект“.

 

„Очаквайте седем невероятно красиви и талантливи мъже на сцената, готови да направят шоу, което няма да забравите. Обещаваме да дадем всичко от себе си и да се уверим, че всички скачат, танцуват, пеят, сърфират в тълпата и се гмуркат на сцената, a aко не си тръгнете мокри и усмихнати, значи нещо се е объркало тази вечер”, казаха с усмивка Брано и Ведран.

 

А на 13 юли, събота, не пропускайте и warm-up партито на открито в Stroeja Open Air Music Bar в София - над стадион „Юнак“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2260 |12.07.2024 Депутатите отхвърлиха предложението да не получават възнаграждения в предизборна кампания . 5| 2818 |12.07.2024 Големият Димитър Пенев става на 79 тридесет години след триумфа в САЩ-94 . 5| 2968 |12.07.2024 Още двама напуснали ПГ на ДПС. 23-ма са депутатите в групата, 24-ма - извън нея /обновена/ . 0| 2430 |12.07.2024 Депутатите приемат правилника за дейността си, създават 25 комисии /на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads