Реклама / Ads
27| 5365 |01.06.2023 НОВИНИ

Два пъти се разминаваме на косъм от българи да станем съветски граждани. БСП да заклейми БКП за този позор или да се маха от НС

.
Тодор Живков и Леонид Брежнев са се награбили братски...
БСП трябва да се откаже официално от връзката си с БКП и нейната история. Това трябва да стане веднага и публично. Ако не го направи, редно е нейните представители в Народното събрание да го напуснат. Останалите парламентарно представени партии трябва да окажат натиск това да се случи.
 

Има повод това да се случи.

 

Национално предателство и държавна измяна са думите на изминалата и тази седмица. Като оръжие ги използват „Възраждане“, БСП, ИТН, включи се и ДПС в лицето на Мустафа Крадайъ. В тежките грехове и погазване на Конституцията е обвинена „Продължаваме промяната“. Донякъде сами са си виновни, недооценявайки важността на езика, който използват по време на среднощния Национален съвет, дано този епизод им държи влага и бъде обица за бъдещето.

Но, но, но…

 

„16-та република. Предателството на БКП” е новият документален филм, показан в кино „Одеон“.

 

Говорено е и друг път по темата за някогашните предложения на Тодор Живков България да стане част от СССР – Българска съветска социалистическа република. Много българи и до днес смятат, че става дума за слух, манипулирана информация, въобще за някаква небивалица по повод васалното поведение на комунистическия елит у нас към Кремъл.

Уви, всичко се оказва не само истина, но и много по-зловещо, отколкото сме предполагали.

 

Тази година се навършват 60 години от решението на разширения Пленум на Централния комитет на БКП, което поставя важната цел Народна република България да се слее със Съветския съюз. Всичко това е документирано, фактите са налице, запазени в Държавния архив. Забележете: всички участници в онзи пленум гласували единодушно да забравим хилядолетната си история, борбите за независимост и сами да се влеем в СССР. Нито един против, нито един въздържал се. Нито един, който да се изправи: „Спрете се, другари! Подаряваме родината си! Какво ще кажат Левски, Ботев?!“ Няма такъв глас. Единодушно – да станем република под шапката на Москва и Кремъл!

 

Акад. Тодор Павлов, член на ЦК на БКП, член на политбюро, почетен председател на БАН, но и на съюзите на журналистите и писателите: „Няма смисъл да провеждаме референдум по този въпрос, но трябва да проведем кампания, да разясним въпроса, така че сред народните маси да няма никакво колебание и те да приемат единодушно нашето решение“.

 

Димо Дичев, завеждащ външната политика и международните врезки на ЦК на БКП: „Никога българските комунисти не са били възпитавани по друг начин, освен да приемат Съветския съюз за наше отечество, за наше завоевание“.

 

Един дори се просълзява: „Нашите деди и бащи, както и ние винаги с цялото си сърце сме мечтали да бъдем част от Съветския съюз!“

 

И тези са патриоти, нали? Не са предатели.

 

Съветските товарищи обаче не се произнесли нито положително, нито отрицателно по въжделението на ръководството на БКП да ни присъедини.

 

Затова опитът за закриване на самостоятелната българска държава е направен през 1973 г. Почти същата процедура, същите аргументи – неизтощима любов и вярност към Съветския съюз и КПСС – пак всички гласували „За“! И този срамен епизод е документиран, фактите са налични.

 

По това време в СССР се ражда подигравателният израз: „Курица не птица, Болгария — не заграница“.

 

И днес някакви лица от БСП имат нахалството да обвиняват други в национално предателство.

Тези от „Възраждане“ искат да напуснем НАТО и ЕС и какво? – да се присъединим към Евразия, прокламирана от руските ченгета през проекта „Руский мир“? Това, според тях и ръководството на „червените“ е патриотично и в интерес на всички българи. Да се превърнем в плочка под путиновия ботуш?

 

Редно е да се знае, че за тези отвратителни страници от историята на тоталитарния режим, не присъстват в учебниците. Но иначе от БСП позеленяват от ярост, нападайки най-обикновени текстове и обявявайки ги за „джендърски“. По „случайност“ техният Путин е на същото мнение и дори обави, че със закон ще бъдат забранени всякакви обсъждания по темата и отразяване на хомосексуалните връзки.

 

Преди време лица от БСП, по повод книга за атентата в църквата „Св. Неделя“ в София на 16 април 1925 г., заляха медиите с твърдения, че БКП не била виновна за взрива, който убива 134 души, а над 500 са ранени, част от които по-късно умират от раните си. Тези нагли типове се правят, че фактите и документите, които категорично доказват изпълнителите – членове на БКП, както и вдъхновителите – руските тайни служби и Коминтерна в Москва, не съществуват. Ще им припомня, че взривът е укриван в съветското посолство във Виена - описано е в доклади на ГРУ и Коминтерна.

 

Подобна кретения е в основата на това БСП така и да не успява да се превърне в съвременна лява, социал-демократическа партия. В другите бивши социалистически страни този процес се случи отдавна.

Тук – не. Чугунените глави на „Позитано“ 20 и сега ще подминат годишнината от предложението да станем съветска република и ще я нарекат атака срещу БСП заради нейната принципна политика в името на всички българи. Егати. Та това е позорно!

 

Емил Азар

 

П.П. Филмът „16-та република. Предателството на БКП” е с режисьор Димитър Коцев-Шошо, съсценаристи журналистът Христо Христов и проф. Евелина Келбечева, продуцент проф. Людмил Христов от НБУ и оператор Александър Станишев. Филмът е реализиран с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие на Нов български университет (НБУ). 

Да им благодарим.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3309 |31.05.2023 Демерджиев: Надделява версията, че убийците на Къро не са българи . 1| 2824 |31.05.2023 МВнР: България осъжда насилието срещу Стабилизиращите сили на НАТО в Косово . 17| 3566 |30.05.2023 Вера Йоурова: Европейските лидери ще се опитат да убедят България да помогне за въоръжаването на Украйна . 26| 3704 |30.05.2023 Кирил Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads